Robert Borneman

Robert Borneman

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gefeliciteerd Patricia en Martijn!!!

trouwen

Broer 'Bolt', Comb. Kroesen - Klazienaveen

Broer Bolt

http://www.combinatiekroesen.nl/


期待很久"芬落小姐Miss Venlo" 加入我的賽鴿團隊
2013年幼鴿賽10396羽總冠軍-謝謝我的朋友Richard Visscher

Miss Venlo

Beste sportvrienden, 

Bij deze bied ik mijn collectie duiven te koop aan omdat het in de lijn der verwachtingen ligt dat ik samen met mijn gezin permanent in Azië willen gaan wonen. En dit met gemengde gevoelens uiteraard. Want je laat veel achter dat je na aan het hart ligt waaronder ook goede duivenvrienden die je door de jaren heen hebt ontmoet. 

Dit besluit komt eigenlijk nogal onverwachts want mijn plannen waren om hier ten lande mee te gaan doen in de meerdaagse fond top en ik daardoor ook recent nog duiven heb aangekocht om dit doel te bereiken bij topliefhebbers. Ik heb de eer gehad om op meerdere tophokken duiven te mogen kopen en te mogen bezoeken door de jaren heen. Ook heb ik duiven verkregen door samen kweek te doen met ook de top van Nederland en zelfs buiten Nederland. 

Bij deze wil ik al deze mensen dan ook hartelijk danken voor de wijze waarop ik vaak ontvangen werd. Ik ga geen namen noemen omdat ik niet het risico wil lopen iemand te kort te doen. Ik weet zeker dat er voor iedereen wel iets bij zit waar men nog veel vreugde aan zal beleven. 

Mijn duiven zijn allemaal vitaal en medicijnen kregen ze nagenoeg nooit. Ik wens een ieder die een duif koopt heel veel succes met zijn aankoop en hoop er nog wat van te horen wat nakweek en vlieg prestaties betreft. 

Duivensport is heel mooi en ik was dan ook altijd wars van afgunst in onze mooie sport. Want waarom zou je iemand anders misgunnen wat je jezelf gunt.

Tot slot wil ik Dhr. Borneman danken voor de voortreffelijke en betaalbare wijze waarop hij de duiven gefotografeerd heeft en de zaak correct afgehandeld heeft. Ik denk dan ook dat u heer Snel hiermee uw site Duivennet tot een hoger niveau brengt door samen te werken met Dhr. Borneman. Ook u dank ik hartelijk voor uw professionele aanpak en hoop vooral dat de mensen veel succes met hun eventuele aankoop. Met vriendelijke sportgroet ....

Peter Grootheest.

Peter Grootheest

 http://www.duiven.net/verkoop/?page=view&option=go&id=784

http://www.duiven.net/verkoop/?page=view&option=go&id=793

Henny J. Jansen - Arnhem

http://www.hennyjjansenarnhem.nl/

Mister Borneman make,s the pictures for my pigeonsales end of September on the internet.He is a real professional pigeon photographer around the whole world. Album made by friend Peter Grootheest 

 

peter1

peter2

peter4

peter5

peter6

peter8

 

Africhting jonge en oude duiven PV Steeds Sneller.

ss1

ss2

ss3

ss4

ss5

8 duifies gezet op de overnachtvlucht Cahors

Cahors

VNCCPoel

Bulent Mavis - Gelsenkirchen

Bulent Mavis

 

Red Devil - M. Rommers - Roosendaal

Red Devil

Postduivenlossing Angerlo! Alles weer terug op het hok!

 

lossing1

 

lossing3

lossing4

lossing5

lossing6

lossing7

lossing8

lossing9

lossing10

lossing11

 

Kees Cluistra, 1e Saint Vincent de Tyrosse!

Cluistra NL10-1721592

 

1e Nationaal St Vincent 2014

Cluistra-Kees-vleugel

 

Sodemieter! Die duif is hard gegaan! 1e Nat. St. Vincent 2014

 

Polsbroek

Ritje Polsbroek voor de boeg. Eerste Nationaal Saint Vincent de Tyrosse!!!‪#‎zinan‬!

www.deduif.be ... Special Chateauroux 2013 ... This week we have a special long report Chateauroux 2013 on our website! 
You'll find all results and articles of the 1st Nat. winner Ina Rosendahl, 1st-6-11 Nat. S2 Gerard & Bas Verkerk, and 1st Nat. S1 Scheele Brs.
http://www.deduif.be/dezeweek/1843/detail.aspx

CHATEAUROUX 2013

'Zeus' strikes again ... 

Sens: 4/ 6115 Afd.7
3/ 2985 Afd. 7 Noord teletekst

Pierre en Anneke Faes: Gefeliciteerd!!!

NL10-1475530

 

teletekst

Waarom wachten op de winter om uw duiven professioneel te laten fotograferen? Laat uw duiven nu fotograferen, en geniet deze zomer van een spectaculaire korting van 10%! Let op: Deze actie is geldig t/m zondag 14 juli 2013.

foto

 

We schrijven zondag 24 februari 2013.

Zittende achter de PC, achter het glas zie ik de sneeuwvlokjes vallen. Onverwachts toch nog een dik pak sneeuw voor Nederlandse begrippen. Stiekem had ik gehoopt dat het langzaam aan voorjaar zou worden. Laten we hopen dat dit dan een der laatste tikkies van de winter is.

Volgende week voorjaarsbeurs Houten. Sommige liefhebbers/kennisen vragen me wel eens: Heb jij geen stand op de beurs? Nee schud ik dan ontkennend, ik neem geen stand. Dat is een bewuste keuze van me: Ik wil vrij zijn, gaan en staan waar ik wil. Foto's maken: dat is mijn passie. De beurs fotografisch verslaan: dat doe ik graag. En dat lukt niet gemakkelijk vanachter een stand immers. Beide dagen zal ik aanwezig zijn. Beide dagen foto's schieten. En u weet: Daar kunnen paparazzi-foto's tussen zitten, u bent gewaarschuwd ;)

Ik ben wel benieuwd naar de stands die opgebouwd gaan worden. Aan enkele heb ik mijn bijdrage mogen leveren: ben heel benieuwd hoe dit uitpakken gaat! Heel benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!

Komende dagen staan in het teken van 'thuis-werk'. De vele foto's uitwerken die nog op de rol staan. Bij de meeste liefhebbers heb ik een levertijd van twee weken aan kunnen houden. Dat betekend voor mij: Pieken in het hoogseizoen, lange dagen maken, en deze piek vasthouden tot de voorraad weg is. Vandaar ook deze korte blog, plicht roept immers!

Ik wens u een hele fijne zondag, en wellicht tot op de beurs in Houten?

Groet,

Robert

Even van me af schrijven, even een pas op de plaats ;)

Het zou een week worden van: Weinig afspraken, veel 'thuiswerk'. Thuiswerk? jazeker! Het is immers niet alleen het fotograferen op locatie, maar ook het uitwerken thuis mag niet onderschat worden. Ik schat zo in: Het fotograferen op locatie is 'slechts' 20% van het werk. Resterende 80 %: het vrijsnijden van de duif, plaatsen in de nieuwe achtergrond. Oogje idem. Correcties uitvoeren als digitale ruis verminderen, na-verscherpen (de 'standaard'-correcties welke iedere fotograaf uit zal voeren), prestaties vermelden, ringnummer, doffer/duivin, etc. etc. etc... Ik had me daarop ingesteld, mijn agenda daarop aangepast. Het werd toch een week van: Fotograferen, fotograferen, fotograferen. Weer een flinke hoeveelheid foto's gemaakt, weer op meerdere locaties geweest. Weer veel gelachen, en soms een kleine traan.

Een kleine traan? Ja. Het is soms erg moeilijk om je werk te doen met de gedachte: Deze duiven moeten verkocht worden vanwege gezondheidsproblemen. Liefhebbers die reeds meer dan 65 jaar duiven hebben, door gezondheidsklachten genoodzaakt worden de duivenpopulatie van de hand te doen. Tuurlijk: ik doe mijn werk, doe mijn ding. Zet ze allemaal op de gevoelige plaat opdat ze straks toch naar waarde verkocht kunnen worden. Maar toch, tijdens de koffie en of broodje komen de verhalen. De kranteknipsels, het jonge stel van welleer, van vroeger. Nationale kampioenschappen... een eerste op 'Dax'... etc. etc. etc. Je ziet de oogjes twinkelen bij de verhalen van vroeger. En toch: Ook hieraan komt een eind. Aan alles natuurlijk, maar op zo'n moment wordt je wel met de neus op de feiten gedrukt dat alles maar betrekkelijk is. Alles is maar tijdelijk.

Ook weer veel kilometers gemaakt. Zoals vorige week geschreven: Phio is gemaakt. Althans: heb ik zelf gefixed. Gekscherend wel eens gezegd: 'Ach: stukkie tuinslang, beetje Duct Tape en gaan met die banaan'. Maar ondertussen... Iedere 5 minuten daalde mijn oog neer op de temperatuurmeter.  Loopt ie niet te veel op? Bij het tanken: een blik onder de auto: 'Geen lekkage?'. Nadat geconstateerd had dat de ruitensproeier tank leeg was, automatisch het koelwater bij te gaan staan vullen (kun je nagaan!)...  Nu, 660 kilometer verder heb ik er weer vertrouwen in: Hij is er weer!

Afgelopen zaterdag, nadat ik bij een lokale Postduivenvereniging wat foto's gemaakt heb, nog even een paar duivenvrienden van me aangedaan. Bij de een lagen de piepertjes in de schalen, bij de andere vlogen ze reeds hun rondjes. Daar ik de actieve sport wegens mijn drukke werkzaamheden vaarwel gezegd heb, is dit toch mijn methode om betrokken te blijven. Soms, zoals afgelopen zaterdag, heb ik duiven in mijn hand waarvan ik denk: "dat zijn ze! Dat zijn de duiven waar we allemaal naar op zoek zijn". Schitterende bouw, prachtige uitstraling. Gesloten stuit, boterzachte spieren en een stevige rug. Dit zijn duiven waarvan je denkt: Dit zijn As-duiven! Dit zijn duiven die qua bouw regelmatig kop moeten kunnen vliegen! Bij zien van de jonge duiven die hun rondjes maakten dacht ik aan 'vroegah': vlogen de jonge duifies ook op erve Borneman reeds hun rondjes. Gelukkig is dit in mij geval een eigen keuze!

Hierbij weer een paar 'plaatjes', geschoten de afgelopen week:

utrecht1

Geweldig! Laden/lossen in Utrecht ...

Utrecht2

Moe maar voldaan! De nieuwe tunnel naar Utrecht op de zaterdagmiddag.

actiefoto

Actiefoto!© Photography - Leanne van de Pasch

IT08-117120 bewerkt kopie

'Iron Mike', speciaal gemaakt voor Aurelio Padovano - Breukelen. Een enthousiaste knaap, een harde werker!

Voor nu een: GoeGoan!

Robert.

Wegperikelen.

We schrijven de 14e januari 2013. Even een dagje koerieren. Even vanuit Hengelo Gld naar Musselkanaal, Münster, van Münster door naar België, om daarna Brabant in te gaan.

Leuk ritje, ruim 900 kilometer voor de boeg. Phio was net gekeurd en had een beurt gehad: 'Wie doet je wat!'. 's Morgens het karretje gestart, Tomtom ingesteld. Via Lochem de A1 op richting Hengelo (de grote). Mijn voetje naast het stuur, radio op 10 (moet ook wel, anders komt de muziek niet boven het geluid van de motor uit), en gaan met die banaan! Duitsland in, internet uit, een afslag, hup: de 31 op, richting noorden! Het gas kan erop, voor zover mogelijk met een Fiat Fiorinno uit '99. Is volgens mij technisch afgesteld op een respectabele snelheid van 130 km/uur. Niet wetende wat er een klein half uurtje daarna plaatsvond... 

Stiekem, heel stiekem liep de temperatuur van de motor op. 100 graden, 105, 110 graden. Even het gaspedaal los, terug naar 90 km/uur... 120 graden, 130 graden... Verwarming viel uit, en dat terwijl het op dat moment onder nul was... Brrrrr... Gelukkig net een tankstation kunnen bereiken te hoogte van Meppen. Auto aan de kant, motorkap los, stoom afblazen! Sta je dan. Temperatuur onder nul met de motor aan de kook. Na een paar opmerkingen van passerende duitsers: 'Das war nicht gut', en de temperatuur van de motor wat gedaald was, even onder de auto kijken. Gescheurde koelwaterleiding...  Zat geen drup water meer in de motor. 

Gelukkig heb ik altijd een Kinzo schoevendraaierset aan boord, met diverse bitjes, dus deze erbij gepakt. Stukje slang eraf gescheurd, slang weer gemonteerd, klem eromheen, aangedraaid. Motor weer met water gevuld, starten en lopen! Geen lekkage. Alhoewel ik er weinig vertrouwen in had (de slang voelde aan als een stuk gekauwd drop), verder gegaan naar Musselkanaal. Enigsinds verlaat daar gearriveerd, maar na het doen van mijn verhaal kwam er begrip en een glimlach!

Hoppetikee, Phio hield zich goed: door naar Münster! Tja, wat er zich daarna plaats vond: een herhaling van zetten... Ik kopieer de heenweg.. 'Stiekem, heel stiekem liep de temperatuur van de motor op. 100 graden, 105, 110 graden. Even het gaspedaal los, terug naar 90 km/uur... 120 graden, 130 graden... Verwarming viel uit, en dat terwijl het op dat moment onder nul was... Brrrrr... Gelukkig net een tankstation kunnen bereiken te hoogte van Meppen. Auto aan de kant, motorkap los, stoom afblazen! Sta je dan. Temperatuur onder nul met de motor aan de kook. Na een paar opmerkingen van passerende duitsers: 'Das war nicht gut', en de temperatuur van de motor wat gedaald was, even onder de auto kijken. Wederom gescheurde koelwaterleiding...  Zat weer geen drup water meer in de motor.... 

Ik besefte dat ik zo niet door kon gaan. Nog een 700 kilometer voor de boeg. ANWB maar even bellen. 'Waar staat u?', 'Bij het tankstation op de 31 bij Meppen Duitsland.', 'Is uw postcode ...?', 'Jazeker, huisnummer 15.', 'Bent u mr Borneman?', 'Ja, daar spreekt u mee, een hele goedemorgen!', 'Wat is het probleem?', ' Gescheurde koelwaterleiding.' ... 'We kijken het even na...'... 'Meneer Borneman, het spijt ons te moeten constateren dat u geen buitenlanddekking heeft.' ... 'Ehh.. wat zegt u?', 'Het spijt ons te moeten constateren dat u geen buitenlanddekking heeft, we kunnen u niet helpen'. 'En nu?', ' Hier heeft u het nummer van de ADAC'...

Lid vanaf 1995 (nog in de vorige eeuw), en hier nooit aangedacht. Was me volledig ontschoten: geen buitenlanddekking ANWB. Sta je dan, met pech in de kou. Ik dacht: 'ADAC. Wat kunnen deze betekenen? Koelslang vervangen? Hoe lang gaat dat duren? Wat gaat dat kosten? Nee, dat wordt niets..' de koelslang weer voor zover ik kon erop geprutst, water erbij gevoegd, een anderhalve liter RedBull ingeslagen, de snelweg op, afslag gepakt en een plaatselijk garagebedrijf gezocht EN gevonden! Altijd een ongemakkelijk gevoel om 'zomaar', zonder afspraak een garagebedrijf binnen te tokkelen, maarja: wat kun je anders? Er was nog een klein, heel klein plaatsje tussen de bruggen. Zet u hem daar maar neer. We hebben geen slangen voor Fiorino op voorraad, maar maken een noodkoppeling. Top!

2013-01-14

Uurtje laten: Phio was gerepareerd. Oude slangen weggesneden, nieuwe geplaatst. Door middel van klemkoppelingen aan elkaar geprutst. koelvloeistof erin, starten en lopen! Na het afrekenen van slechts 40 (!) euro en een vrolijke 'tschüß' de baan weer opgegaan. Ik had ondertussen dik twee uur achterstand opgelopen, maar gezien wat er zich allemaal voorgedaan had kon het erger. Mijn voetje naast het stuur,radio op 10 (Eins Live) op naar Münster!

Het is en blijft lekker rijden op de duitse wegen. Al hoewel de kwaliteit van het asfalt af en toe wat tegenvalt, kun je overal goed doorrijden. Op lange stukken B-wegen is een derde baan gecreërd welke gebruikt kan worden om in te kunnen halen. Twee kilometer lang inhalen, vervolgens mag het te gemoed komend verkeer gedurende twee kilometer inhalen. Heerlijk!

2013-01-14 13.35.45

In Münster aangekomen, duifjes geladen. Wederom van de vrouw des huizes een vrolijke 'tschüß', de baan weer op richting België. Ik was nog niet koud weg uit Münster: kachel viel uit, temperatuur liep op. Geen tankstation in de buurt. Ik keek naar mijn fles RedBull, keek naar de temperatuurmeter van de auto, keek weer naar de fles Redbull, en nam een pijnlijke beslissing. De auto de baan af. Stoom afblazen even onder de motorkap kijken: Noodkoppeling lekt... Niet heel erg, een klein straaltje. Geprobeerd de koppelingen strakker aan te draaien, maar de lekkage bleef. RedBull in het koelsysteem laten lopen, Phio starten, en gaan! Nu werkelijk als een speer! Wat mij op dat moment opviel: wat staan er weinig tankstations langs de Duitse Autobahn!! Een 30-tal kilometer weiter: het tankstation gehaald. Water tanken. Fles vullen... En zo ging het door en door. Om de 150 kilometer: water tanken... Al met al een 4 tal uur te laat op het eindpunt gekomen. Bij thuiskomst in Hengelo Gld: Voor mij een diepe zucht, voor Phio idem maar: we hebben het gehaald!

Een aantal weekjes gingen eroverheen. Phio stond in de sneeuw, te wachten op wat komen ging. De Volvo deed immers zijn werk nu, had als Brutus de plaats van Phio overgenomen. Tot gisteren. De temperatuur was weer enigsinds aangenaam. Ik dacht: 'Wat de garagehouders kunnen: dat kan ik ook!'. Oude slangen gedemonteerd. Even goed onthouden hoe dat nu zat ...

fiorino

Nieuwe, universele slangen gemonteerd, water bijgevuld, en huppetikee! Hij is er weer! Als beloning voor het feit dat hij me op deze hele reis niet echt in de steek gelaten heeft, het avontuur afgesloten met een frisse poetsbeurt. Is Phio niet alleen goed, maar ziet er ook nog redelijk uit!

fiorinoschoon

Pfff... een heel verhaal, een heel avontuur!

Ik zou zeggen: Het ga u goed en vergeet niet te genieten!

Robert.

We schrijven eerste kerstdag 2012.

Een moment van overpeinzing,  een moment om eens 2012 aan mijn gedachten voorbij te laten gaan.  Een aantal mijlpalen:

Ik herinner me als de dag van gisteren: Inschrijving in de KVK. Samen met mijn oudste dochter Patricia naar de Kvk. Daar begon het jaar 2012 mee. De stap gezet naar ‘een eigen bedrijf’. Vakfotografie Robert Borneman was een feit. Vraag van de ambtenaar: Wat gaat u fotograferen? Postduiven! Ik herinner me de vragende blik van de ambtenaar in kwestie.

Voorjaar 2012: De aanschaf van Phio, mijn zakelijke busje. Voor weinig gekocht; altijd een gok. Een goede gok: vele fijne, goedkope kilometers mogen maken.

Op de voorjaarsbeurs in Houten kennis mogen maken met Martin. Zoals u wel weet, is Martin al jaren fotograaf op het gebied van Postduiven. Martin heeft me vervolgens geleerd hoe nu de duiven echt knap op de foto gezet konden worden. Ik mag wel stellen: Zonder Martin was ik niet zo snel als nu op het huidige kwaliteitsniveau. Martin bedank!

De hoeveelheid werk nam toe, en was niet meer te combineren met mijn eigenlijke werk: Tijd om echt de stap te zetten. Tijd om full-time te gaan fotograferen. Tijd om naast fotografie ook van het leven te kunnen genieten! Per 1 Augustus was het een feit. De stap gezet om definitief voor de volle 100% ervoor te gaan. Ik schreef mijn blog: Running to catch a train … Kern van deze blog was: Follow your dreams. Stap op de trein als deze zich voordoet. Durf keuzes te maken, risico’s te nemen. En ik kan u zeggen: Tot op de dag van vandaag nog geen enkel moment van spijt.

Ik heb vele nieuwe gezichten leren kennen. Zowel in het binnenland als in het buitenland. Artiesten, nationale bekendheden, toppers, krabbers. Velen heb ik mogen fotograferen of voor mogen fotograferen. Sommige gezichten verlies je uit het oog, andere kloppen aan de deur of passeren op welke manier dan ook het pad dat ik volg.

We schrijven eerste kerstdag 2012.

Afgelopen dagen vrijwel continu 3FM Serious Request gevolgd. Serious Request vroeg aandacht voor de kindersterfte. Het werd rijkelijk beloond, Twente liet zich van de goede kant zien, het Oosten liet zich van de goede kant zien, Nederland liet zich van de goede kant zien!!! Ruim 12 Miljoen is gedoneerd. En ik kan zeggen: Ik was erbij. Ik was er eindelijk bij!

We staan aan de voorhand van 2013.

Een jaar die nog beschreven zal gaan worden. Een jaar met nieuwe kansen, nieuwe uitdagingen. Een jaar waarin ongetwijfeld veel plezier beleefd zal gaan worden. Een jaar dat ongetwijfeld ook wel weer dieptepunten zal gaan kennen. Over een kleine 365 dagen is het al weer zover, kan ik het jaar 2013 gaan overpeinzen. En reken erop: de dagen vliegen voorbij!

Voor een ieder die mij het vertrouwen gegeven heeft, waarvoor ik veel werk voor heb mogen verzetten. Voor een ieder die mij kent, kennis aan me heeft, familie, kennissen, vrienden, relaties. Een ieder die me geholpen heeft door dik en dun waaronder in het bijzonder mijn vrouw, kids, mijn oudste dochter Patricia, wil ik het volgende wensen: Een bijzonder vrolijk kerstfeest, en al het goede voor 2013!

Een welgemeend GoeGoan vanuit Hengelo Gld!

Zo, weer eens een schrijven vanuit het Gelderse Hengelo.

Een kort schrijven dit keer, ik beschik over weinig inspiratie op dit moment.

Het zal u vast niet ontgaan zijn de laatste tijd: Er worden weer vele duiven te koop aangeboden. Bij de diverse verkoopsites in Nederland, maar ook daarbuiten. Voor vele van deze sites mag ik de foto's verzorgen. Ik noem specifiek mag, daar ik het nog altijd een eer vind om gevraagd te worden voor het maken van foto's. Geeft mij toch nog altijd een gevoel van vertrouwen. Dank hiervoor! Vele foto's van me zullen al wel de revue gepasseerd zijn, een enkele wil ik af en toe eens onder de aandacht brengen. Waaronder deze van de combinatie http://www.wjvanderkruk.nl/. Voor deze combinatie van vader en zoon heb ik een aantal foto's mogen verzorgen voor de diverse verkoopsites.Een voorbeeld van een van hun klasbakken zie 'De Witstaart' :

NL09-2013184web

Werkelijk een klasseduif! Zowel in de hand, maar: deze heeft het ook mogen laten zien, getuige de prestaties van deze doffer!

Als liefhebber is het ook een lust om op zulke hokken te mogen komen, en deze duiven eens in de hand te mogen houden. Nou: Ik kan u vertellen (en u mag het echt van me aannemen): Het draait toch veelal om de kwaliteit van de duif. Deze hokken beschikken hierover. Speuren stad en land af naar topduiven. Koppelen deze As-duiven en weten: het draait om 'Goed op Goed'!

Een tweetal die momenteel lopen zijn bijvoorbeeld www.duiven.net/verkoop/?page=view&option=go&id=675 en http://www.mchansen.net/auktion/auctions.php?iCategoryID=97030. Te weten Richard vd Horst en Harold Zwiers.

03-1828460web

Ik heb de liefhebbers gesproken, de passie gevoeld, duiven in de hand gehad. Spieren, trillende vleugels van spanning, zachte pluim... Ik weet: er gaan vele verhalen over internet verkopingen. Kwaliteit zou maar matigjes zijn. Ik kan stellen: kwaliteit dat geboden wordt: Dat zit wel snor. De liefhebbers doen echt hun best om de verkoper van 'een goede' te voorzien. En heeft u niet de mogelijkheid om de duif te vervoeren: Gelukkig beschikken we in Nederland goede, goedkope en betrouwbare oplossingen zoals onze duivenkoeriers die voor een bedrag van slechts 35 euro uw duif zullen gaan koerieren. 

Op eigen hok gaat alles naar wens. Regelmating maken de doffers en duivinnetjes hun rondjes. Ze zitten momenteel op een 21 dagen paratyphus-kuur ter voorbereiding op de kweek die reeds aanstaande is. In het midden van deze kuur een injectie hiertegen. Voor enige jaren geleden hebben we deze ziekte opgelopen, en hebben het gevoel dat dit blijft sluimeren. Nu maar eens definitief mee af rekenen! Plannen zijn om rond de kerstdagen de beide geslachten eens samen te voegen, en te laten zorgen voor een ronde prachtige jonge duiven.

Zoals enkele wel reeds ondervonden hebben: Ik schrijf minder op Twitter, minder op Facebook, minder op de diverse Fora die de wereld rijk is. Ik heb mogen constateren dat het leidt tot 'Proat' zoals we in de Achterhoek stellen. Proat waarvan ik hinder heb mogen ondervinden. Foto's en enkele oppervlakkigheden, waarvan ik soms wel eens gekscherend stel '#LekkerBelangrijk' zal ik uiteraard blijven plaatsen ;)

Wat wel weer heel grappig is: Kwam deze foto van me tegen op het Internet. Een foto van een autowinnaar. De aankopende liefhebber had hem de naam 'Lucky Ferrari' gegeven. 

luckyferrari

'Lucky Ferrari'. Gezien de kleursetting in het oog een juiste benaming voor deze duif! Ferrari-Rood met een vleugje geel. Prachtig!

Zoals U geconstateerd heeft: Het schrijven van vandaag gaat voornamelijk over Internet-aankoop en duiven. Mocht u, met de komende feestdagen in het verschiet of even Duiven-moe te zijn, uw partner willen verrassen met een heerlijk geurtje, een verzorgingspakket of iets van een 'Gadget', dan kan ik u de site van een goede vriendin van me aanraden: http://www.stuff4sale.nl/ . Even als ik: Hoge kwaliteit, goede service en een redelijke prijs.

Voor nu een GoeGoan!

Robert.

Zo, weer eens een schrijven vanuit het Gelderse Hengelo.

Vandaag een rustdag gehad. Tot gisteravond laat doorgewerkt om de zaken naar afspraak af te kunnen leveren. Nadeel: je werkt een aantal uren door. Groot voordeel echter: je hebt op een dag als vandaag niets meer aan het hoofd. Alles is immers af. Zodoende vandaag maar  eens wat zaken gedaan, die er normaliter niet zo van komen. Duiven verzorgen als voorbeeld. Dat komt er niet altijd van. Gelukkig dat Marja de verzorging volledig op haar genomen heeft, maar... zelf geniet ik er natuurlijk ook nogaltijd van. Even tussen de duiven, even de gedachten op nul. Even het gedrag gadeslaan. Even het badje, even laten klapperen... U kent het vast wel. Ken u het niet? Is echt een aanrader!

Vanmorgenvroeg, zoals iedere zondagmorgen, even het schrijven van Johan hamstra gelezen. Of je nu Oost of West woont; dezelfde zaken spelen... Ik doel op het stukje waarin Johan schrijft over de wens om een aantal duivenclubs samen te willen voegen. Ook ik ben daar enige jaren mee aan het werk geweest. Wel een gezellige tijd overigens! Leuke zaken kunnen regelen, maar het uiteindelijke doel: Een grote club, leuke competitie's en veel vrijwilligers... Dat nu net niet! Toevalligerwijs voor enkele weken geleden met diverse medebestuursleden van omringende clubs gesproken. Ook onder deze personen eigelijk een gelijke wens! Toch wil het er maar niet van komen. De argumentatie: 'In 1860 zijn ze er met de kas vandoor gegaan'  blijft de hoofdtoon voeren. Jammer! Hebben wij 'jongeren' immers niets mee. We kennen de geschiedenis niet. Vragen ons alleen af waarom het nu niet anders kan! De dagelijkse beslommeringen van een club wordt immers veelal juist door deze 'jongeren' gedaan! Maar... het gaf me wel weer energie om de draad weer op te pakken. Het begin zal zijn: een internet-ontmoetingsplaats voor liefhebbers uit de regio. Kunnen we weer gezellig activiteiten ondernemen, ff babbelen (chatten), uitslagen plaatsen, etc. etc.... Wordt vervolgd!

Mijn vrienden van Facebook zijn het vast wel eens opgevallen: Robert plaatst filmpjes van defensie over Kunduz op zijn 'Tijdlijn'... Inderdaad: Dat doe ik nogal eens. Heeft vooral te maken met het feit dat ik respect heb voor het werk dat daar door onze 'jonge goden' verzet wordt. Tuurlijk: ik ben bevoorrecht. Mijn oudste zoon Erwin zal eerdaag ook vertrekken. Een half jaar Kunduz, een half jaar een bijdrage te leveren aan de stabiliteit van dat land. Enerzijds heb ik er moeite mee: Het is immers gevaarlijk werk. Maar aan de andere kant: Het is zijn wil. Zijn uitdaging. Hij heeft hiervoor gekozen, en is daarvoor professioneel opgeleid.... Ik wens hem heel veel sterkte en wijsheid toe. 13 november zal het vliegtuig vertrekken vanuit Eindhoven ...

Voetbal en postduiven... Zit er een link? Nou, vanaf vandaag wel ;) Zoals u waarschijnlijk wel zult weten zijn er op Facebook fanatieke groepen DuivenCoaches actief. Via diverse 'groepen', of hetzij rechtstreeks. De volgende weddenschap passeerde de revue: Wanneer Fc Twente verliest zondag van Feyenoord dan gaat deze Kweekduivin voor 1 jaar naar Dick Boer uit Reuver, wanneer Twente WINT zie ik graag een duifje van de samenkweek met Arnoldus Poessenauw richting Glanerbrug komen......... Posting geplaatst door Richard Visscher. het betrof 'Dochter Chateauroux', een superkweekduivenin van Richard. Leuke weddenschap! Geeft zo'n voetbalwedstrijd weer een nieuwe dimensie! Zoals u wel weten zult, ogf anders weet u het nu: Twente won de wedstrijd met 3 - 0 .... Ben heel benieuwd naar het gevolg van deze weddenschap ;) 

Vanaf morgen staat alles weer in het teken van de fotografie. Veel werk te verzetten!

Voor nu: een Goe Goan vanuit Hengelo Gld!

Robert

Weer eens een schrijfsel!

Wat is er zoal de revue gepasseerd op erve Borneman.

Regelmatig krijg ik deze vraag van liefhebbers. Veelal liefhebbers 'uit de buurt' die me al langer kennen als vandaag. Zoals onlangs op de Habru-dag te Doetinchem, of gisteren op de feestmiddag van CC de Graafschap idem te Doetinchem. Ik vertel het een en ander, spring echter vaak 'van de hak op de tak', maar raadt de belangstellenden vooral om m'n blog te volgen. Hierin hou ik een beetje bij wat 'zoal de revue passeert' ;)

Een aantal dingen heb ik zojuist al een openingetje voor gemaakt, maar hou graag van een chronologische volgorde ;)

De meeste duiven zitten momenteel ver in de rui, dus een fraaie gelegenheid om het even 'wat rustiger aan te doen'. Na 1 augustus heeft het immers storm gelopen met de duivenfotografie. Ter afsluiting van deze drukke periode een flink aantal duiven mogen fotograferen bij Leo Heremans te Vorselaar, Belgie. Toch een grote er om eens bij deze beroemde liefhebber duiven te mogen fotograferen! Daarbij ook een mooie gelegenheid om mijn charmante assistente eens 'het veld' te laten zien. Eens mee te laten maken hoe het fotograferen in zijn werk gaat. Nou: Het was Top, een perfecte samenwerking! Leo had de duiven reeds klaar staan, Patricia deed de administratie, en ik... Ik klikte maar door met m'n Nikon. Af en toe 'wilde' de duif niet. Patricia tikte even op de fotokast, duif ging geintereseerd kijken, en klik - klaar. Top!

Doordat dit allemaal zo lekker vlot verliep ook even wat tijd gehad om de nieuwe toppers van Leo te mogen bekijken, ze even 'op de gevoelige plaat' te kunnen zetten. Tweee hiervan wil ik graag even met u delen:

Dit is 'Bolt': Snelste jonge duif van de KBDB:

boltweb

Of wat dacht u van 'Sperwer' :

sperwerweb

Pracht duiven, superbouw en zijdezacht...

Op het advies van Leo en dochter Tamara nog even Antwerpen aangedaan. Vlak voor Antwerpen, ten Oosten hiervan zit namelijk een groot shoppingcenter: Wijnegem. Heerlijk kunnen neuzen tussen de Hugo Boss, Gaastra en andere voor mij net iets te dure merken ;)

WijnegemShoppingCenter

 

Habrudag..

Voor het eerst de Habru0duivendag meegemaakt in Doetinchem. Ik moest me eigenlijk schamen dat dit voor mij het eerste jaar was. Tis immers een thuiswedstrijd voor mij. Is echt een een aanrader. Vele mensen gezien en gesproken. Leuke foto's gemaakt. Foto's hiervan: zie mijn facebookpagina Habru Duivendag 2012  .

CC de Graafschap..

Gisteren in Doetinchem weer de jaarlijkse kampioenenhuldiging van CC de graafschap. CC de Graafschap: 8 verenigingen tesamen in concours, onderdeel van Kring 3 Afdeling 9. Zoals gebruikelijk vond deze middag plaats bij de Reisduif /Bode te Doetinchem. Was weer perfect georganiseerd. Ook de bonnenverkoop heeft weer het nodige opgeleverd; we kunnen weer lekker door ;). Ook nog even gesproken met diverse voorzitters en liefhebbers van omliggende verenigingen. Gedachte gewisseld over de 'toekomst' van de duivensport in de regio. Ik moet zeggen: op vele punten denken we gelijk. Gaat zeker nog een gevolg krijgen!

Mijn volgerts via FaceBook en twitter hebben overigens al het nodige gezien: We zijn aan het verbouwen geslagen in en rond huize Borneman. Sommige zullen het vast al wel weten: ik bezit een oude boerderij. En als ik zeg oud, dan is het ook echt oud. De kop van de boerderij: Daar hadden we nog niets aan gedaan. Stond reeds jaren leeg. Opzich een mooie ruimte, maar tot verbouwen: daar kwam het maar niet van. De plannen waren om daar in augustus mee te starten, echter door de onvoorziene drukte ben ik niet verder gekomen als 5 gipsplaten ... Daar de afgelopen dagen hard aan gewerkt...

Dakgeisoleerd, en verwerken van de gipsplaten. Zetten van kozijnen en deuren:

kop 1

De huidige staat:

kop 2

... To be continued ... ;)

Hier nog een paar picca's:

Het huidige vlieghok:

hok

Mijn chickies:

chickies

Pfff.... toch weer van de hak op de tak...

Vaak vragen liefhebbers me naar informatie betreffende de duivenfotografie, het afdrukken op canvas en dergelijke. Ik doe de dingen waar ik denk 'goed in te zijn'. Het fotograferen; dat is mijn ding. Heb zodoende gezocht en gezocht naar iemand die kan helpen met de verdere afhandeling, het drukken op canvas en dergelijke. Iemand die kwaliteit, betrouwbaarheid en snelheid ook hoog in het vaandel heeft staan. Heb gezocht en gevonden: Iwagrafic te Kruiningen. Wilt u meer info betreffende prijzen en mogelijkheden zie: Prijzen duivenfotografie en afdrukmogelijkheden.

Voor nu:

Een goegoan vanuit hengelo Gld...

Robert 

Even weer een schrijven vanaf deze kant.

De tin is weer leeg, de schuren idem. Containers gevuld: Tjaaa... wie een beetje ruimte heeft, heeft vaak ook veel rommel na verbouwingen! Maar nu is het eindelijk zover dat de boel weer 'een beetje bij is'. Op dit moment van schrijven brandt de tuinhaard de laatste 'rommel' weg. Veelal defecte broedkasten, losse schabben en plaatmateriaal. Ook een oude en defecte duivenmand past er prima in!

vuurtje

Zoals op de foto duidelijk zichtbaar: Ik heb weer gras, heerlijk!!!

Sommige mensen, zoals bij mij in de club, vragen wel eens hoe het nu is om als fotograaf op zo ontzettend veel verschillende hokken te komen, om zoveel verschillende topduiven in de hand te mogen nemen. Nou, wat mij veelal opvalt: Het zijn allen zeker bijzonder vriendelijke mensen, bloed fanatiek, en soms echt 'duif'. Ik denk wel eens dat sommige liefhebbers met de duiven praten. Ze begrijpen. En vooral ook Zien als er ook maar iets mankeerd. Ik vraag me wel eens af: 'Zouden ze wat hebben' na een belabberde wedvlucht; zij korven de duiven bij voorbaat niet, want 'ze zien er wat aan'...  

Soms gebeuren ook hele leuke dingen onderweg. Pierre en Anneke Faes bijvoorbeeld. Ik mocht daar een aantal jonge duiven op de foto zetten. Je raakt wat met elkaar aan de praat. Wisselt het een en ander met elkaar uit. Prachtig is dat! Zeker als je dan vervolgens met een heerlijke fles Wodka naar huis mag gaan! Nou, ik kan u verzekeren: Hij smaakt prima! Pierre en Anneke: Bedankt!

nojmb

Net zoals bij Jan en Leanne van de Pasch. Al fotograferende van de duiven, hielp Leanne me geweldig mee. We babbelde over vele onderwerpen, waaronder ook de honden. Ze vroeg me: Ik zou best wel eens mijn honden op de foto gezet willen hebben. Nu is het weliswaar niet mijn specialisme, ik kom niet in de buurt van een prof a la Bert Jonkhans, maar natuurlijk wel even geprobeerd ;). Zie hier het resultaat...

reus kopie

Toch wel een resultaat waar ik trots op ben.

Voor zover voor nu;

Ik zeg: GoeGoan!

Robert

Even weer eens een update vanaf erve Borneman.

De twitteraars onder ons hebben het al wel begrepen: er is een fikse verherbouwing gaande op erve Borneman... En als ik zeg fikse, dan bedoel ik ook fikse! Het begon eigenlijk met het volgende gegeven: ik heb te weinig tijd, ben te weinig thuis om de beestenboel goed te kunnen verzorgen. Je ziet het in de uitslagen: Raak het papier niet of nauwelijks. Vandaar dat enige weken geleden we de volgende beslissing genomen hebben: Marja neemt volledig het roer van de duivenpopulatie over. Het kweekhok is vervolgens geruimd, de veranda en vijver idem dito. Het vlieghok verplaatst... Man, man, man... Wat levert dat een enorme rommel op! Hieronder een fotoverslag ...

tuin1

Hier stond de veranda en het kweekhok. Een prachtig kippenschuurtje is daarvoor in de plaats gekomen..

hok3

Afbraak van het vlieghok ...

hok4

En natuurlijk weer de opbouw ...

hok2

Tjaa... Rommel ... Gelukkig hebben we daar in de achterhoek een oplossing voor: Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat: Stoken, stoken, stoken. 3 dagen achtereen...

vuurton2

brandton

Ondertussen is ook de vijver leeggepompt, de vissen vergeven, en volgestort met zand. Het gras is weer zichtbaar en groen. Wat nu nog rest is het indelen van het vlieghok, waarna stap een van enkele stappen gezet is. Dank overigens aan de hulp die we gehad hebben: zelf ben ik alleen maar de baan op geweest, of wezen editen van de duivenfoto's. Want inderdaad: Dat loopt maar door en door! Kom momenteel op van allerlei hokken: Van groot tot klein, van kleine liefhebber tot hokverzorgers, van Oost naar West en idem dito. Prachtig is het allemal, en fijn dat een ieder mij zijn kapitale duif toevertrouwd om even op de foto gezet te worden! Een ding vond ik toch wel het opmerkelijkst: Een duif van Enrico Doldersum, een echte klasbak, vloog dit jaar geweldig. Enrico wilde deze graag op de gevoelige plaat vastgelegd hebben, dus voor mij een ritje Almelooo. Op dinsdag gefotografeerd, op woensdag: foto klaar. Wat gebeurt dat weekend daarop: 'Pieter' vliegt even een kopprijs! Een eerste in groot verband! Waarmee voor mij toch wel bewezen is dat de prestaties van de duif toch echt niet benadeeld wordt door het maken van een foto.

pieter

 Voor nu stop ik weer even met pennen. Tis druk hier in m'n winkeltje.

Al luisterende naar 'U2 - With or Without You' sluit ik af met een

GoeGoan!

Robert

Das alweer even geleden, dat ik geschreven heb. Veel meegemaakt, voornamelijk leuke dingen.

Vorige week zondag: een melding van een opgevangen duif. Melding: Hank, in de buurt van Dordrecht. 'Wanneer ophalen?' 'Eerder gisteren als morgen!'. Duif zat opgevangen bij een dierenliefhebster. Een jonge dame die opzich niets heeft met de duivensport. Dus hop: mijn trouwe Phio gestart, en op naar Hank! Daar aangekomen een leuk gesprek met deze jonge dame. Zoals ik al schreef: was een dierenliefhebster. Had de duif al enige weken opgevangen. Had er zelfs al een naampje aan gegeven! Achter het huis stond een konijnenkooitje. Daarin zat 'Tup' opgesloten. Het is mijn taak de duif te vervoeren, dus ook even te pakken en in de reisdoos te stoppen. Stiekem was ik nieuwsgierig naar de conditie van de duif. Het verbaaste me! Deze duif was op en top verzorgd! Werkelijk superrr! De jonge dame vertelde me verder dat ze het wel heel jammer vond om 'Tup' te moeten gaan missen, ze was er toch best gehecht aan geraakt. Maar ze keek vooruit, en vertelde me de belofte van de duivenliefhebber datzij een paar gespeende jongen zou krijgen. Onderweg naar Brummen, met in het achterhoofd de column van Johan Hamstra, de week van ... , waarbij een dierenliefhebster toch op een behoorlijk onfatsoenlijke manier te woord gestaan werd (zie link), dacht ik: Kijk,  zo kan het ook! Deze jonge dame heeft straks twee schatjes van duifjes rondvliegen. Misschien dat ze er wel zoveel schik van krijgt, dat ze zich aanmeld bij een plaatselijke vereniging.

Nadat de duif afgeleverd was op het thuishok, met een tevreden gevoel naar huis gereden.

Rond tweeen: Studio inladen, en hup naar Denemarken. Ik kende Denemarken slechts van mijn jeugd. Ooit daar opgetreden als lid van het Christelijke jeugdkoor Ichtus, gezellige tijd! De Duitse autobahn, ff Phio testen op deze kilometers. Rond half acht kwamen we (ik had m'n zoon Thom mee) aan in het Hotel. Even opfrissen, even lekker eten, even de omgeving opsnuiven, even babbelen. Daarna de koffer in: de wekker stond immers op half zes. Bij het ochtendgloren even een paar mooie plaatjes geschoten:

aabenraa 1

aabenraa 2

Aabenraa 3

Gestart om 7 uur met duivenfoto's maken, rond drieen: klus geklaard. Terugreis aanvangen. Als ik een beetje opschiet, kan ik de clunb nog halen bijtijds (het was op maandag immers korven voor de africhtingsvlucht Venlo). Rond achten reeds ik langs de naburige duivenclub Vorden. Even stoppen, even snel babbelen... 'He Robert, top dat je er bent! Maak even een prachtig plaatje van de duif van Dick!'. Er heerste een gezellige feeststemming. 'Isse goe.. ;)' antwoordde ik, terwijl ik eigenlijk totaal niet in de gaten had wat de aanleiding hiertoe was. Ik was deels verdoofd door de fikse rit, het harde werken, en gebrek aan nachtrust. Door naar de club in Hengelo Gld. uiteraard gezelligheid aldaar. Een lekker biertje ingeschonken, en deed ik mijn verhaal over Vorden... Maar Robert... Dick vloog het afgelopen weekend teletext!... Had ik totaal gemist! Totaal geen weet van gehad.

Belofte maakt schuld, even een prachtig plaatje geschoten!

shadow

 Zo, weer even wat belevenissen het web toevertrouwd. 

Genietende van heerlijke muziek op de achtergrond "Silent Lucidity" Queensrÿche sluit ik af met een

GoeGoan!

Robert

Weer eens een schrijven vanuit Hengelo Gld. 

Enkele dagen later als normaal, maar: het zit me even niet mee. Vele tegenslagen gehad. Gelukkig allemaal materieel, dus is vervangbaar. Whatskeburt? Afgelopen maandag naar Almere afgereden. Had m'n oog laten vallen op een Apple Imac i7 27 inch (voor het bewerken van foto's een machtige machine immers!), dus samen met Thom de heenweg aanvaard. Enmaal de polder in maakte Thom een goede opmerking: ' Pap, de motor maakt een raar geluid'... 'Ach' antwoorde ik nonchalant. 'Is ander asfalt hier in de polder'. 'Nou...' zei Thom: 'Kijk eens naar de temperatuursmeter van de auto!' ...  

phio0

Voorzichtig doorgereden naar bestemming. Apple gekocht, vervolgens naar het tankstation gereden om wat water bij te tanken. Zonder soulaas: het water kwam er weer net zo hard uit gekookt. Half uur laten: Idem. uurtje later: U raad het wel, geen verandering. Gelukkig ben ik lid van de wegenwacht van de ANWB, dus maar even de expert gebeld. Uurtje laten: Tuut! De expert! 'Nou meneer Borneman, dat zou wel eens de temperatuursregelaar kunnen zijn. Wat gebeurt er nu presies, start u het eens?'. Het kokende water stroomde uit het expansievat... 'Meneer Borneman, analyse is simpel: De koppakking heeft het begeven!'. Tja... Wat moet je dan, in Almere. Ken daar weinigen. Ja Paul de Leeuw, maar om daar aan te bellen vond ik ook niet wat. Gelukkig wist de ANWB me ook hiermee te redden: 'Wij regelen alles voor u, waar moet de auto heen?'. Tja, Hengelo Gld natuurlijk. Dus een uur later kwam mijn reddende engel aan rijden, en takelde mijn Phio de ambulance op. Hop naar Amersfoort.

phio1

Aangekomen in Amersfoort stond er reeds een leenauto voor me klaar, dus kon (eindelijk) de terugweg naar Hengelo aanvaard worden. De volgende dag zou ook Phio afgeleverd worden. En ja: een groot dilemma: wat beslis je? Reparatie zou een zeven a acht honderd euro gaan kosten... repareer je hem niet, heb je ook niets... Moeilijk, moeilijk, maar ook erg lastig. Besloten in om Phio maar te laten maken. Kan ik er vervolgens weer een 20.000 kilometer mee sturen, is het uiteindelijk per saldo geen dure reparatie meer ...

Op het moment van schrijven is dit de status:

Phio

Een prachtige gestraalde kop. Kost wat, maar dan heb je ook wat!

Over tegenslagen? Ook mn website heeft het gehele weekend eruit gelegen. Oorzaak onbekend. Vandaar dit schrijven, vandaag.

Alleen tegenslagen? Nee hoor! Ook wel een paar hele leuke dingen meegemaakt. Uiteraard: De Apple werkt werkelijk subliem! Echt een superrr machine! Daarnaast heeft de 12-020, een jong van de comb. Bergacker-Hak te Tiel zijn eerste puntjes op zijn eerste wedvlucht gevlogen. Weliswaar een staartprijsje, maar wel een op een ;)!

Zoals het er nu voor staat, staat morgen op de oprit weer m'n prachtige Phio, gelukkig!

Voor nu: Een goe goan!

Robert 

Weer eens een schrijven vanuit het Gelderse Hengelo.

Een bewogen week, weer veel meegemaakt. Met Esther, van DuivenDirect, afgesproken dat ik het werk van haar eens een dagje over zou nemen. Een beetje crossen over 's lands heeren wegen, een beetje: In de huid van ... De jongste spruit van Esther en Wilco werd namelijk 10 jaar afgelopen maandag, dan is het natuurlijk prettig om dat samen te kunnen vieren.

Kwart voor 5 's morgens ging het wekkertje, half zes startte ik #Phio (mijn Fiat Fiorinno) om naar het Gelderse Doornspijk af te rijden. Het ochtendzonnetje kwam op, het verkeer veranderde net van nacht naar dag, een prachtige dag in het verschiet!

morgenstond

Aangekomen in Doornspijk, had Wilco reeds de duiven verzorgd, de auto gevuld. Achter in de bak: een hele reeks doosjes. Doosjes met duiven, doosjes leeg. In 'the Office': Een bak met mappen, een kaart van Nederland met de adressen en aankomsttijden. Daarachter de volledige route uitgeprint 'de TomTom zou immers maar uitvallen, in geval van nood ligt er een kaart van Nederland in het dashboardkastje'... Inderdaad: Esther laat niets aan het toeval over. Haar auto, een nieuwer type Fiorinno (liefkozend Fifi genaamd), is werkelijk een rijdend kantoor. Alles op slimme efficiente plekken gemonteerd. De Pda, TomTom, Parrot: alles communiceert met elkaar en met haar. Voor mij de vraag: Zou het ook met mij willen communiceren... 

7.00 uur, koffie op, laatste instructies aangenomen, start ik Fifi, en ga de weg op. Nog even een snelle duim omhoog naar Esther. Eerste adres, tweede adres, etc. etc... Duifje oppikken hier, duifje afleveren daar. Geld uitgeven, incasseren, administratie, het loopt lekker! het weer was prima, mensen vriendelijk, heerlijk!

Wat zie je toch veel op zo'n rit. Mooiste plekken van Nederland. Bruggetjes in Groningen waarvan je denkt: Zou dat goed gaan? Smalle weggetjes in Zuid Holland met links en rechts water waar slechts een auto breed overheen kan (100 meter achterwaarts bij tegenliggers..). Seppe Airport, Schiphol, Teuge, Neerlands trots: De afsluitdijk (gelukkig niet afgesloten):

afsluitdijk

Stukje Noord Groningen (of is het nu Friesland), ben toch meermaals door 'Followers' gecorrigeerd via Twitter, waarvoor mijn dank ;) ...

noordgroningen

Al toerende over de weg, viel me toch het een en ander op aan m'n gedrag. Langzamerhand werd ik deel van het geheel. Het kleine autootje Fifi: Ik begon me eraan te hechten. De TomTom: ik begon er tegen te praten ' Ga recht over de rotonde, tweede afslag' ... 'Nee man: Heb je gezien hoe deze rotonde eruit ziet?'. Ergens onder in Nederland besefte ik me dat ik eigenlijk geeneens meer wist waar ik was. Ik volgde de TomTom, vertrouwde hem volledig, en was ieder gevoel van locatie kwijt..

's Avonds, zo rond een uurtje of zeven, 750 kilometer verder draaide ik de oprit in Doornspijk weer op. Moe maar voldaan. Wat vliegt de tijd. We waren immers dik 12 uur verder, maar leken er slechts acht. Maarr... wat heb ik een leuke mensen ontmoet. Velen kende ik al wel, mede vanwege de fotografie. Vaak verbaaste gezichten van: 'He Robert, jij?', of gekscherende opmerkingen als: 'Ik zie toch liever Esther'...

Tijdens mijn rondritten kwam ik ook nog even op de vogelopvang te Soest. Deze opvang had een duif opgevangen. Netjes verzorgd, pootje gespalkt, borstje gehecht, een papiertje bijgevoegd van de medicamenten... Ik maakte me reeds zorgen en vroeg me af: 'Wat heeft dit gekost? Weet de liefhebber dit?'.. De charmante dame zag me reeds denken, en beantwoordde vrijwel automatisch mijn gedachten: 'Bij de uitgang staat een melkbus, voor giften..'. Ongelooflijk, deze vogelopvang draait volledig op donaties en giften. Zoveel werk wordt er verzet. Ara's, Grijze Roodstaart papagaaien, kleine piepertjes die met een lepeltje verzorgd werden, Parkietjes, Kanaries ... Ik was er echt diep van onder de indruk!

Tot zover mijn belevenissen van de week, in een notendop. Een dag ' in de huid van ...' werden er drie. Een kleine drieduizend kilometer over 's Heeren wegen. Ik heb met volle teugen genoten, en respect voor het werk van Esther en Wilco.

Ik zou zeggen: Goe Goan!

Robert

Pagina 1 van 5