Robert Borneman

dinsdag, 09 juli 2013 15:45

www.deduif.be ... Special Chateauroux 2013 ... This week we have a special long report Chateauroux 2013 on our website! 
You'll find all results and articles of the 1st Nat. winner Ina Rosendahl, 1st-6-11 Nat. S2 Gerard & Bas Verkerk, and 1st Nat. S1 Scheele Brs.
http://www.deduif.be/dezeweek/1843/detail.aspx

CHATEAUROUX 2013

maandag, 08 juli 2013 14:55

Vanmiddag op de Blacklist geplaatst:

J.M. de Wijs h.o.d.n. Europigeons.nl
Winkelhoeve 40
3137 RP  VLAARDINGEN

Meerdere malen hebben wij J.M. de Wijs h.o.d.n. Europigeons.nl gesommeerd tot betaling van een bedrag ad. € ****,** inclusief verschuldigde rente en buitengerechtelijke incassokosten, echter tot op de dag van vandaag is hier totaal geen gehoor aan gegeven.

 

PHOTOGRAPHY - ROBERT BORNEMAN.NL

dinsdag, 02 juli 2013 07:54

'Zeus' strikes again ... 

Sens: 4/ 6115 Afd.7
3/ 2985 Afd. 7 Noord teletekst

Pierre en Anneke Faes: Gefeliciteerd!!!

NL10-1475530

 

teletekst

zaterdag, 29 juni 2013 14:55

Waarom wachten op de winter om uw duiven professioneel te laten fotograferen? Laat uw duiven nu fotograferen, en geniet deze zomer van een spectaculaire korting van 10%! Let op: Deze actie is geldig t/m zondag 14 juli 2013.

foto

 

zaterdag, 29 juni 2013 14:47

Wegperikelen.

We schrijven de 14e januari 2013. Even een dagje koerieren. Even vanuit Hengelo Gld naar Musselkanaal, Münster, van Münster door naar België, om daarna Brabant in te gaan.

Leuk ritje, ruim 900 kilometer voor de boeg. Phio was net gekeurd en had een beurt gehad: 'Wie doet je wat!'. 's Morgens het karretje gestart, Tomtom ingesteld. Via Lochem de A1 op richting Hengelo (de grote). Mijn voetje naast het stuur, radio op 10 (moet ook wel, anders komt de muziek niet boven het geluid van de motor uit), en gaan met die banaan! Duitsland in, internet uit, een afslag, hup: de 31 op, richting noorden! Het gas kan erop, voor zover mogelijk met een Fiat Fiorinno uit '99. Is volgens mij technisch afgesteld op een respectabele snelheid van 130 km/uur. Niet wetende wat er een klein half uurtje daarna plaatsvond... 

Stiekem, heel stiekem liep de temperatuur van de motor op. 100 graden, 105, 110 graden. Even het gaspedaal los, terug naar 90 km/uur... 120 graden, 130 graden... Verwarming viel uit, en dat terwijl het op dat moment onder nul was... Brrrrr... Gelukkig net een tankstation kunnen bereiken te hoogte van Meppen. Auto aan de kant, motorkap los, stoom afblazen! Sta je dan. Temperatuur onder nul met de motor aan de kook. Na een paar opmerkingen van passerende duitsers: 'Das war nicht gut', en de temperatuur van de motor wat gedaald was, even onder de auto kijken. Gescheurde koelwaterleiding...  Zat geen drup water meer in de motor. 

Gelukkig heb ik altijd een Kinzo schoevendraaierset aan boord, met diverse bitjes, dus deze erbij gepakt. Stukje slang eraf gescheurd, slang weer gemonteerd, klem eromheen, aangedraaid. Motor weer met water gevuld, starten en lopen! Geen lekkage. Alhoewel ik er weinig vertrouwen in had (de slang voelde aan als een stuk gekauwd drop), verder gegaan naar Musselkanaal. Enigsinds verlaat daar gearriveerd, maar na het doen van mijn verhaal kwam er begrip en een glimlach!

Hoppetikee, Phio hield zich goed: door naar Münster! Tja, wat er zich daarna plaats vond: een herhaling van zetten... Ik kopieer de heenweg.. 'Stiekem, heel stiekem liep de temperatuur van de motor op. 100 graden, 105, 110 graden. Even het gaspedaal los, terug naar 90 km/uur... 120 graden, 130 graden... Verwarming viel uit, en dat terwijl het op dat moment onder nul was... Brrrrr... Gelukkig net een tankstation kunnen bereiken te hoogte van Meppen. Auto aan de kant, motorkap los, stoom afblazen! Sta je dan. Temperatuur onder nul met de motor aan de kook. Na een paar opmerkingen van passerende duitsers: 'Das war nicht gut', en de temperatuur van de motor wat gedaald was, even onder de auto kijken. Wederom gescheurde koelwaterleiding...  Zat weer geen drup water meer in de motor.... 

Ik besefte dat ik zo niet door kon gaan. Nog een 700 kilometer voor de boeg. ANWB maar even bellen. 'Waar staat u?', 'Bij het tankstation op de 31 bij Meppen Duitsland.', 'Is uw postcode ...?', 'Jazeker, huisnummer 15.', 'Bent u mr Borneman?', 'Ja, daar spreekt u mee, een hele goedemorgen!', 'Wat is het probleem?', ' Gescheurde koelwaterleiding.' ... 'We kijken het even na...'... 'Meneer Borneman, het spijt ons te moeten constateren dat u geen buitenlanddekking heeft.' ... 'Ehh.. wat zegt u?', 'Het spijt ons te moeten constateren dat u geen buitenlanddekking heeft, we kunnen u niet helpen'. 'En nu?', ' Hier heeft u het nummer van de ADAC'...

Lid vanaf 1995 (nog in de vorige eeuw), en hier nooit aangedacht. Was me volledig ontschoten: geen buitenlanddekking ANWB. Sta je dan, met pech in de kou. Ik dacht: 'ADAC. Wat kunnen deze betekenen? Koelslang vervangen? Hoe lang gaat dat duren? Wat gaat dat kosten? Nee, dat wordt niets..' de koelslang weer voor zover ik kon erop geprutst, water erbij gevoegd, een anderhalve liter RedBull ingeslagen, de snelweg op, afslag gepakt en een plaatselijk garagebedrijf gezocht EN gevonden! Altijd een ongemakkelijk gevoel om 'zomaar', zonder afspraak een garagebedrijf binnen te tokkelen, maarja: wat kun je anders? Er was nog een klein, heel klein plaatsje tussen de bruggen. Zet u hem daar maar neer. We hebben geen slangen voor Fiorino op voorraad, maar maken een noodkoppeling. Top!

2013-01-14

Uurtje laten: Phio was gerepareerd. Oude slangen weggesneden, nieuwe geplaatst. Door middel van klemkoppelingen aan elkaar geprutst. koelvloeistof erin, starten en lopen! Na het afrekenen van slechts 40 (!) euro en een vrolijke 'tschüß' de baan weer opgegaan. Ik had ondertussen dik twee uur achterstand opgelopen, maar gezien wat er zich allemaal voorgedaan had kon het erger. Mijn voetje naast het stuur,radio op 10 (Eins Live) op naar Münster!

Het is en blijft lekker rijden op de duitse wegen. Al hoewel de kwaliteit van het asfalt af en toe wat tegenvalt, kun je overal goed doorrijden. Op lange stukken B-wegen is een derde baan gecreërd welke gebruikt kan worden om in te kunnen halen. Twee kilometer lang inhalen, vervolgens mag het te gemoed komend verkeer gedurende twee kilometer inhalen. Heerlijk!

2013-01-14 13.35.45

In Münster aangekomen, duifjes geladen. Wederom van de vrouw des huizes een vrolijke 'tschüß', de baan weer op richting België. Ik was nog niet koud weg uit Münster: kachel viel uit, temperatuur liep op. Geen tankstation in de buurt. Ik keek naar mijn fles RedBull, keek naar de temperatuurmeter van de auto, keek weer naar de fles Redbull, en nam een pijnlijke beslissing. De auto de baan af. Stoom afblazen even onder de motorkap kijken: Noodkoppeling lekt... Niet heel erg, een klein straaltje. Geprobeerd de koppelingen strakker aan te draaien, maar de lekkage bleef. RedBull in het koelsysteem laten lopen, Phio starten, en gaan! Nu werkelijk als een speer! Wat mij op dat moment opviel: wat staan er weinig tankstations langs de Duitse Autobahn!! Een 30-tal kilometer weiter: het tankstation gehaald. Water tanken. Fles vullen... En zo ging het door en door. Om de 150 kilometer: water tanken... Al met al een 4 tal uur te laat op het eindpunt gekomen. Bij thuiskomst in Hengelo Gld: Voor mij een diepe zucht, voor Phio idem maar: we hebben het gehaald!

Een aantal weekjes gingen eroverheen. Phio stond in de sneeuw, te wachten op wat komen ging. De Volvo deed immers zijn werk nu, had als Brutus de plaats van Phio overgenomen. Tot gisteren. De temperatuur was weer enigsinds aangenaam. Ik dacht: 'Wat de garagehouders kunnen: dat kan ik ook!'. Oude slangen gedemonteerd. Even goed onthouden hoe dat nu zat ...

fiorino

Nieuwe, universele slangen gemonteerd, water bijgevuld, en huppetikee! Hij is er weer! Als beloning voor het feit dat hij me op deze hele reis niet echt in de steek gelaten heeft, het avontuur afgesloten met een frisse poetsbeurt. Is Phio niet alleen goed, maar ziet er ook nog redelijk uit!

fiorinoschoon

Pfff... een heel verhaal, een heel avontuur!

Ik zou zeggen: Het ga u goed en vergeet niet te genieten!

Robert.

zondag, 18 november 2012 10:04

Zo, weer eens een schrijven vanuit het Gelderse Hengelo.

Een kort schrijven dit keer, ik beschik over weinig inspiratie op dit moment.

Het zal u vast niet ontgaan zijn de laatste tijd: Er worden weer vele duiven te koop aangeboden. Bij de diverse verkoopsites in Nederland, maar ook daarbuiten. Voor vele van deze sites mag ik de foto's verzorgen. Ik noem specifiek mag, daar ik het nog altijd een eer vind om gevraagd te worden voor het maken van foto's. Geeft mij toch nog altijd een gevoel van vertrouwen. Dank hiervoor! Vele foto's van me zullen al wel de revue gepasseerd zijn, een enkele wil ik af en toe eens onder de aandacht brengen. Waaronder deze van de combinatie http://www.wjvanderkruk.nl/. Voor deze combinatie van vader en zoon heb ik een aantal foto's mogen verzorgen voor de diverse verkoopsites.Een voorbeeld van een van hun klasbakken zie 'De Witstaart' :

NL09-2013184web

Werkelijk een klasseduif! Zowel in de hand, maar: deze heeft het ook mogen laten zien, getuige de prestaties van deze doffer!

Als liefhebber is het ook een lust om op zulke hokken te mogen komen, en deze duiven eens in de hand te mogen houden. Nou: Ik kan u vertellen (en u mag het echt van me aannemen): Het draait toch veelal om de kwaliteit van de duif. Deze hokken beschikken hierover. Speuren stad en land af naar topduiven. Koppelen deze As-duiven en weten: het draait om 'Goed op Goed'!

Een tweetal die momenteel lopen zijn bijvoorbeeld www.duiven.net/verkoop/?page=view&option=go&id=675 en http://www.mchansen.net/auktion/auctions.php?iCategoryID=97030. Te weten Richard vd Horst en Harold Zwiers.

03-1828460web

Ik heb de liefhebbers gesproken, de passie gevoeld, duiven in de hand gehad. Spieren, trillende vleugels van spanning, zachte pluim... Ik weet: er gaan vele verhalen over internet verkopingen. Kwaliteit zou maar matigjes zijn. Ik kan stellen: kwaliteit dat geboden wordt: Dat zit wel snor. De liefhebbers doen echt hun best om de verkoper van 'een goede' te voorzien. En heeft u niet de mogelijkheid om de duif te vervoeren: Gelukkig beschikken we in Nederland goede, goedkope en betrouwbare oplossingen zoals onze duivenkoeriers die voor een bedrag van slechts 35 euro uw duif zullen gaan koerieren. 

Op eigen hok gaat alles naar wens. Regelmating maken de doffers en duivinnetjes hun rondjes. Ze zitten momenteel op een 21 dagen paratyphus-kuur ter voorbereiding op de kweek die reeds aanstaande is. In het midden van deze kuur een injectie hiertegen. Voor enige jaren geleden hebben we deze ziekte opgelopen, en hebben het gevoel dat dit blijft sluimeren. Nu maar eens definitief mee af rekenen! Plannen zijn om rond de kerstdagen de beide geslachten eens samen te voegen, en te laten zorgen voor een ronde prachtige jonge duiven.

Zoals enkele wel reeds ondervonden hebben: Ik schrijf minder op Twitter, minder op Facebook, minder op de diverse Fora die de wereld rijk is. Ik heb mogen constateren dat het leidt tot 'Proat' zoals we in de Achterhoek stellen. Proat waarvan ik hinder heb mogen ondervinden. Foto's en enkele oppervlakkigheden, waarvan ik soms wel eens gekscherend stel '#LekkerBelangrijk' zal ik uiteraard blijven plaatsen ;)

Wat wel weer heel grappig is: Kwam deze foto van me tegen op het Internet. Een foto van een autowinnaar. De aankopende liefhebber had hem de naam 'Lucky Ferrari' gegeven. 

luckyferrari

'Lucky Ferrari'. Gezien de kleursetting in het oog een juiste benaming voor deze duif! Ferrari-Rood met een vleugje geel. Prachtig!

Zoals U geconstateerd heeft: Het schrijven van vandaag gaat voornamelijk over Internet-aankoop en duiven. Mocht u, met de komende feestdagen in het verschiet of even Duiven-moe te zijn, uw partner willen verrassen met een heerlijk geurtje, een verzorgingspakket of iets van een 'Gadget', dan kan ik u de site van een goede vriendin van me aanraden: http://www.stuff4sale.nl/ . Even als ik: Hoge kwaliteit, goede service en een redelijke prijs.

Voor nu een GoeGoan!

Robert.

zondag, 04 november 2012 19:34

Zo, weer eens een schrijven vanuit het Gelderse Hengelo.

Vandaag een rustdag gehad. Tot gisteravond laat doorgewerkt om de zaken naar afspraak af te kunnen leveren. Nadeel: je werkt een aantal uren door. Groot voordeel echter: je hebt op een dag als vandaag niets meer aan het hoofd. Alles is immers af. Zodoende vandaag maar  eens wat zaken gedaan, die er normaliter niet zo van komen. Duiven verzorgen als voorbeeld. Dat komt er niet altijd van. Gelukkig dat Marja de verzorging volledig op haar genomen heeft, maar... zelf geniet ik er natuurlijk ook nogaltijd van. Even tussen de duiven, even de gedachten op nul. Even het gedrag gadeslaan. Even het badje, even laten klapperen... U kent het vast wel. Ken u het niet? Is echt een aanrader!

Vanmorgenvroeg, zoals iedere zondagmorgen, even het schrijven van Johan hamstra gelezen. Of je nu Oost of West woont; dezelfde zaken spelen... Ik doel op het stukje waarin Johan schrijft over de wens om een aantal duivenclubs samen te willen voegen. Ook ik ben daar enige jaren mee aan het werk geweest. Wel een gezellige tijd overigens! Leuke zaken kunnen regelen, maar het uiteindelijke doel: Een grote club, leuke competitie's en veel vrijwilligers... Dat nu net niet! Toevalligerwijs voor enkele weken geleden met diverse medebestuursleden van omringende clubs gesproken. Ook onder deze personen eigelijk een gelijke wens! Toch wil het er maar niet van komen. De argumentatie: 'In 1860 zijn ze er met de kas vandoor gegaan'  blijft de hoofdtoon voeren. Jammer! Hebben wij 'jongeren' immers niets mee. We kennen de geschiedenis niet. Vragen ons alleen af waarom het nu niet anders kan! De dagelijkse beslommeringen van een club wordt immers veelal juist door deze 'jongeren' gedaan! Maar... het gaf me wel weer energie om de draad weer op te pakken. Het begin zal zijn: een internet-ontmoetingsplaats voor liefhebbers uit de regio. Kunnen we weer gezellig activiteiten ondernemen, ff babbelen (chatten), uitslagen plaatsen, etc. etc.... Wordt vervolgd!

Mijn vrienden van Facebook zijn het vast wel eens opgevallen: Robert plaatst filmpjes van defensie over Kunduz op zijn 'Tijdlijn'... Inderdaad: Dat doe ik nogal eens. Heeft vooral te maken met het feit dat ik respect heb voor het werk dat daar door onze 'jonge goden' verzet wordt. Tuurlijk: ik ben bevoorrecht. Mijn oudste zoon Erwin zal eerdaag ook vertrekken. Een half jaar Kunduz, een half jaar een bijdrage te leveren aan de stabiliteit van dat land. Enerzijds heb ik er moeite mee: Het is immers gevaarlijk werk. Maar aan de andere kant: Het is zijn wil. Zijn uitdaging. Hij heeft hiervoor gekozen, en is daarvoor professioneel opgeleid.... Ik wens hem heel veel sterkte en wijsheid toe. 13 november zal het vliegtuig vertrekken vanuit Eindhoven ...

Voetbal en postduiven... Zit er een link? Nou, vanaf vandaag wel ;) Zoals u waarschijnlijk wel zult weten zijn er op Facebook fanatieke groepen DuivenCoaches actief. Via diverse 'groepen', of hetzij rechtstreeks. De volgende weddenschap passeerde de revue: Wanneer Fc Twente verliest zondag van Feyenoord dan gaat deze Kweekduivin voor 1 jaar naar Dick Boer uit Reuver, wanneer Twente WINT zie ik graag een duifje van de samenkweek met Arnoldus Poessenauw richting Glanerbrug komen......... Posting geplaatst door Richard Visscher. het betrof 'Dochter Chateauroux', een superkweekduivenin van Richard. Leuke weddenschap! Geeft zo'n voetbalwedstrijd weer een nieuwe dimensie! Zoals u wel weten zult, ogf anders weet u het nu: Twente won de wedstrijd met 3 - 0 .... Ben heel benieuwd naar het gevolg van deze weddenschap ;) 

Vanaf morgen staat alles weer in het teken van de fotografie. Veel werk te verzetten!

Voor nu: een Goe Goan vanuit Hengelo Gld!

Robert

zondag, 21 oktober 2012 08:08

Weer eens een schrijfsel!

Wat is er zoal de revue gepasseerd op erve Borneman.

Regelmatig krijg ik deze vraag van liefhebbers. Veelal liefhebbers 'uit de buurt' die me al langer kennen als vandaag. Zoals onlangs op de Habru-dag te Doetinchem, of gisteren op de feestmiddag van CC de Graafschap idem te Doetinchem. Ik vertel het een en ander, spring echter vaak 'van de hak op de tak', maar raadt de belangstellenden vooral om m'n blog te volgen. Hierin hou ik een beetje bij wat 'zoal de revue passeert' ;)

Een aantal dingen heb ik zojuist al een openingetje voor gemaakt, maar hou graag van een chronologische volgorde ;)

De meeste duiven zitten momenteel ver in de rui, dus een fraaie gelegenheid om het even 'wat rustiger aan te doen'. Na 1 augustus heeft het immers storm gelopen met de duivenfotografie. Ter afsluiting van deze drukke periode een flink aantal duiven mogen fotograferen bij Leo Heremans te Vorselaar, Belgie. Toch een grote er om eens bij deze beroemde liefhebber duiven te mogen fotograferen! Daarbij ook een mooie gelegenheid om mijn charmante assistente eens 'het veld' te laten zien. Eens mee te laten maken hoe het fotograferen in zijn werk gaat. Nou: Het was Top, een perfecte samenwerking! Leo had de duiven reeds klaar staan, Patricia deed de administratie, en ik... Ik klikte maar door met m'n Nikon. Af en toe 'wilde' de duif niet. Patricia tikte even op de fotokast, duif ging geintereseerd kijken, en klik - klaar. Top!

Doordat dit allemaal zo lekker vlot verliep ook even wat tijd gehad om de nieuwe toppers van Leo te mogen bekijken, ze even 'op de gevoelige plaat' te kunnen zetten. Tweee hiervan wil ik graag even met u delen:

Dit is 'Bolt': Snelste jonge duif van de KBDB:

boltweb

Of wat dacht u van 'Sperwer' :

sperwerweb

Pracht duiven, superbouw en zijdezacht...

Op het advies van Leo en dochter Tamara nog even Antwerpen aangedaan. Vlak voor Antwerpen, ten Oosten hiervan zit namelijk een groot shoppingcenter: Wijnegem. Heerlijk kunnen neuzen tussen de Hugo Boss, Gaastra en andere voor mij net iets te dure merken ;)

WijnegemShoppingCenter

 

Habrudag..

Voor het eerst de Habru0duivendag meegemaakt in Doetinchem. Ik moest me eigenlijk schamen dat dit voor mij het eerste jaar was. Tis immers een thuiswedstrijd voor mij. Is echt een een aanrader. Vele mensen gezien en gesproken. Leuke foto's gemaakt. Foto's hiervan: zie mijn facebookpagina Habru Duivendag 2012  .

CC de Graafschap..

Gisteren in Doetinchem weer de jaarlijkse kampioenenhuldiging van CC de graafschap. CC de Graafschap: 8 verenigingen tesamen in concours, onderdeel van Kring 3 Afdeling 9. Zoals gebruikelijk vond deze middag plaats bij de Reisduif /Bode te Doetinchem. Was weer perfect georganiseerd. Ook de bonnenverkoop heeft weer het nodige opgeleverd; we kunnen weer lekker door ;). Ook nog even gesproken met diverse voorzitters en liefhebbers van omliggende verenigingen. Gedachte gewisseld over de 'toekomst' van de duivensport in de regio. Ik moet zeggen: op vele punten denken we gelijk. Gaat zeker nog een gevolg krijgen!

Mijn volgerts via FaceBook en twitter hebben overigens al het nodige gezien: We zijn aan het verbouwen geslagen in en rond huize Borneman. Sommige zullen het vast al wel weten: ik bezit een oude boerderij. En als ik zeg oud, dan is het ook echt oud. De kop van de boerderij: Daar hadden we nog niets aan gedaan. Stond reeds jaren leeg. Opzich een mooie ruimte, maar tot verbouwen: daar kwam het maar niet van. De plannen waren om daar in augustus mee te starten, echter door de onvoorziene drukte ben ik niet verder gekomen als 5 gipsplaten ... Daar de afgelopen dagen hard aan gewerkt...

Dakgeisoleerd, en verwerken van de gipsplaten. Zetten van kozijnen en deuren:

kop 1

De huidige staat:

kop 2

... To be continued ... ;)

Hier nog een paar picca's:

Het huidige vlieghok:

hok

Mijn chickies:

chickies

Pfff.... toch weer van de hak op de tak...

Vaak vragen liefhebbers me naar informatie betreffende de duivenfotografie, het afdrukken op canvas en dergelijke. Ik doe de dingen waar ik denk 'goed in te zijn'. Het fotograferen; dat is mijn ding. Heb zodoende gezocht en gezocht naar iemand die kan helpen met de verdere afhandeling, het drukken op canvas en dergelijke. Iemand die kwaliteit, betrouwbaarheid en snelheid ook hoog in het vaandel heeft staan. Heb gezocht en gevonden: Iwagrafic te Kruiningen. Wilt u meer info betreffende prijzen en mogelijkheden zie: Prijzen duivenfotografie en afdrukmogelijkheden.

Voor nu:

Een goegoan vanuit hengelo Gld...

Robert 

 

 

 

zondag, 07 oktober 2012 20:32

Even weer een schrijven vanaf deze kant.

De tin is weer leeg, de schuren idem. Containers gevuld: Tjaaa... wie een beetje ruimte heeft, heeft vaak ook veel rommel na verbouwingen! Maar nu is het eindelijk zover dat de boel weer 'een beetje bij is'. Op dit moment van schrijven brandt de tuinhaard de laatste 'rommel' weg. Veelal defecte broedkasten, losse schabben en plaatmateriaal. Ook een oude en defecte duivenmand past er prima in!

vuurtje

Zoals op de foto duidelijk zichtbaar: Ik heb weer gras, heerlijk!!!

Sommige mensen, zoals bij mij in de club, vragen wel eens hoe het nu is om als fotograaf op zo ontzettend veel verschillende hokken te komen, om zoveel verschillende topduiven in de hand te mogen nemen. Nou, wat mij veelal opvalt: Het zijn allen zeker bijzonder vriendelijke mensen, bloed fanatiek, en soms echt 'duif'. Ik denk wel eens dat sommige liefhebbers met de duiven praten. Ze begrijpen. En vooral ook Zien als er ook maar iets mankeerd. Ik vraag me wel eens af: 'Zouden ze wat hebben' na een belabberde wedvlucht; zij korven de duiven bij voorbaat niet, want 'ze zien er wat aan'...  

Soms gebeuren ook hele leuke dingen onderweg. Pierre en Anneke Faes bijvoorbeeld. Ik mocht daar een aantal jonge duiven op de foto zetten. Je raakt wat met elkaar aan de praat. Wisselt het een en ander met elkaar uit. Prachtig is dat! Zeker als je dan vervolgens met een heerlijke fles Wodka naar huis mag gaan! Nou, ik kan u verzekeren: Hij smaakt prima! Pierre en Anneke: Bedankt!

nojmb

Net zoals bij Jan en Leanne van de Pasch. Al fotograferende van de duiven, hielp Leanne me geweldig mee. We babbelde over vele onderwerpen, waaronder ook de honden. Ze vroeg me: Ik zou best wel eens mijn honden op de foto gezet willen hebben. Nu is het weliswaar niet mijn specialisme, ik kom niet in de buurt van een prof a la Bert Jonkhans, maar natuurlijk wel even geprobeerd ;). Zie hier het resultaat...

reus kopie

Toch wel een resultaat waar ik trots op ben.

Voor zover voor nu;

Ik zeg: GoeGoan!

Robert

woensdag, 26 september 2012 13:47

Even weer eens een update vanaf erve Borneman.

De twitteraars onder ons hebben het al wel begrepen: er is een fikse verherbouwing gaande op erve Borneman... En als ik zeg fikse, dan bedoel ik ook fikse! Het begon eigenlijk met het volgende gegeven: ik heb te weinig tijd, ben te weinig thuis om de beestenboel goed te kunnen verzorgen. Je ziet het in de uitslagen: Raak het papier niet of nauwelijks. Vandaar dat enige weken geleden we de volgende beslissing genomen hebben: Marja neemt volledig het roer van de duivenpopulatie over. Het kweekhok is vervolgens geruimd, de veranda en vijver idem dito. Het vlieghok verplaatst... Man, man, man... Wat levert dat een enorme rommel op! Hieronder een fotoverslag ...

tuin1

Hier stond de veranda en het kweekhok. Een prachtig kippenschuurtje is daarvoor in de plaats gekomen..

hok3

Afbraak van het vlieghok ...

hok4

En natuurlijk weer de opbouw ...

hok2

Tjaa... Rommel ... Gelukkig hebben we daar in de achterhoek een oplossing voor: Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat: Stoken, stoken, stoken. 3 dagen achtereen...

vuurton2

brandton

Ondertussen is ook de vijver leeggepompt, de vissen vergeven, en volgestort met zand. Het gras is weer zichtbaar en groen. Wat nu nog rest is het indelen van het vlieghok, waarna stap een van enkele stappen gezet is. Dank overigens aan de hulp die we gehad hebben: zelf ben ik alleen maar de baan op geweest, of wezen editen van de duivenfoto's. Want inderdaad: Dat loopt maar door en door! Kom momenteel op van allerlei hokken: Van groot tot klein, van kleine liefhebber tot hokverzorgers, van Oost naar West en idem dito. Prachtig is het allemal, en fijn dat een ieder mij zijn kapitale duif toevertrouwd om even op de foto gezet te worden! Een ding vond ik toch wel het opmerkelijkst: Een duif van Enrico Doldersum, een echte klasbak, vloog dit jaar geweldig. Enrico wilde deze graag op de gevoelige plaat vastgelegd hebben, dus voor mij een ritje Almelooo. Op dinsdag gefotografeerd, op woensdag: foto klaar. Wat gebeurt dat weekend daarop: 'Pieter' vliegt even een kopprijs! Een eerste in groot verband! Waarmee voor mij toch wel bewezen is dat de prestaties van de duif toch echt niet benadeeld wordt door het maken van een foto.

pieter

 Voor nu stop ik weer even met pennen. Tis druk hier in m'n winkeltje.

Al luisterende naar 'U2 - With or Without You' sluit ik af met een

GoeGoan!

Robert

dinsdag, 04 september 2012 09:12

Das alweer even geleden, dat ik geschreven heb. Veel meegemaakt, voornamelijk leuke dingen.

Vorige week zondag: een melding van een opgevangen duif. Melding: Hank, in de buurt van Dordrecht. 'Wanneer ophalen?' 'Eerder gisteren als morgen!'. Duif zat opgevangen bij een dierenliefhebster. Een jonge dame die opzich niets heeft met de duivensport. Dus hop: mijn trouwe Phio gestart, en op naar Hank! Daar aangekomen een leuk gesprek met deze jonge dame. Zoals ik al schreef: was een dierenliefhebster. Had de duif al enige weken opgevangen. Had er zelfs al een naampje aan gegeven! Achter het huis stond een konijnenkooitje. Daarin zat 'Tup' opgesloten. Het is mijn taak de duif te vervoeren, dus ook even te pakken en in de reisdoos te stoppen. Stiekem was ik nieuwsgierig naar de conditie van de duif. Het verbaaste me! Deze duif was op en top verzorgd! Werkelijk superrr! De jonge dame vertelde me verder dat ze het wel heel jammer vond om 'Tup' te moeten gaan missen, ze was er toch best gehecht aan geraakt. Maar ze keek vooruit, en vertelde me de belofte van de duivenliefhebber datzij een paar gespeende jongen zou krijgen. Onderweg naar Brummen, met in het achterhoofd de column van Johan Hamstra, de week van ... , waarbij een dierenliefhebster toch op een behoorlijk onfatsoenlijke manier te woord gestaan werd (zie link), dacht ik: Kijk,  zo kan het ook! Deze jonge dame heeft straks twee schatjes van duifjes rondvliegen. Misschien dat ze er wel zoveel schik van krijgt, dat ze zich aanmeld bij een plaatselijke vereniging.

Nadat de duif afgeleverd was op het thuishok, met een tevreden gevoel naar huis gereden.

Rond tweeen: Studio inladen, en hup naar Denemarken. Ik kende Denemarken slechts van mijn jeugd. Ooit daar opgetreden als lid van het Christelijke jeugdkoor Ichtus, gezellige tijd! De Duitse autobahn, ff Phio testen op deze kilometers. Rond half acht kwamen we (ik had m'n zoon Thom mee) aan in het Hotel. Even opfrissen, even lekker eten, even de omgeving opsnuiven, even babbelen. Daarna de koffer in: de wekker stond immers op half zes. Bij het ochtendgloren even een paar mooie plaatjes geschoten:

aabenraa 1

aabenraa 2

Aabenraa 3

Gestart om 7 uur met duivenfoto's maken, rond drieen: klus geklaard. Terugreis aanvangen. Als ik een beetje opschiet, kan ik de clunb nog halen bijtijds (het was op maandag immers korven voor de africhtingsvlucht Venlo). Rond achten reeds ik langs de naburige duivenclub Vorden. Even stoppen, even snel babbelen... 'He Robert, top dat je er bent! Maak even een prachtig plaatje van de duif van Dick!'. Er heerste een gezellige feeststemming. 'Isse goe.. ;)' antwoordde ik, terwijl ik eigenlijk totaal niet in de gaten had wat de aanleiding hiertoe was. Ik was deels verdoofd door de fikse rit, het harde werken, en gebrek aan nachtrust. Door naar de club in Hengelo Gld. uiteraard gezelligheid aldaar. Een lekker biertje ingeschonken, en deed ik mijn verhaal over Vorden... Maar Robert... Dick vloog het afgelopen weekend teletext!... Had ik totaal gemist! Totaal geen weet van gehad.

Belofte maakt schuld, even een prachtig plaatje geschoten!

shadow

 Zo, weer even wat belevenissen het web toevertrouwd. 

Genietende van heerlijke muziek op de achtergrond "Silent Lucidity" Queensrÿche sluit ik af met een

GoeGoan!

Robert

dinsdag, 21 augustus 2012 16:28

Weer eens een schrijven vanuit Hengelo Gld. 

Enkele dagen later als normaal, maar: het zit me even niet mee. Vele tegenslagen gehad. Gelukkig allemaal materieel, dus is vervangbaar. Whatskeburt? Afgelopen maandag naar Almere afgereden. Had m'n oog laten vallen op een Apple Imac i7 27 inch (voor het bewerken van foto's een machtige machine immers!), dus samen met Thom de heenweg aanvaard. Enmaal de polder in maakte Thom een goede opmerking: ' Pap, de motor maakt een raar geluid'... 'Ach' antwoorde ik nonchalant. 'Is ander asfalt hier in de polder'. 'Nou...' zei Thom: 'Kijk eens naar de temperatuursmeter van de auto!' ...  

phio0

Voorzichtig doorgereden naar bestemming. Apple gekocht, vervolgens naar het tankstation gereden om wat water bij te tanken. Zonder soulaas: het water kwam er weer net zo hard uit gekookt. Half uur laten: Idem. uurtje later: U raad het wel, geen verandering. Gelukkig ben ik lid van de wegenwacht van de ANWB, dus maar even de expert gebeld. Uurtje laten: Tuut! De expert! 'Nou meneer Borneman, dat zou wel eens de temperatuursregelaar kunnen zijn. Wat gebeurt er nu presies, start u het eens?'. Het kokende water stroomde uit het expansievat... 'Meneer Borneman, analyse is simpel: De koppakking heeft het begeven!'. Tja... Wat moet je dan, in Almere. Ken daar weinigen. Ja Paul de Leeuw, maar om daar aan te bellen vond ik ook niet wat. Gelukkig wist de ANWB me ook hiermee te redden: 'Wij regelen alles voor u, waar moet de auto heen?'. Tja, Hengelo Gld natuurlijk. Dus een uur later kwam mijn reddende engel aan rijden, en takelde mijn Phio de ambulance op. Hop naar Amersfoort.

phio1

Aangekomen in Amersfoort stond er reeds een leenauto voor me klaar, dus kon (eindelijk) de terugweg naar Hengelo aanvaard worden. De volgende dag zou ook Phio afgeleverd worden. En ja: een groot dilemma: wat beslis je? Reparatie zou een zeven a acht honderd euro gaan kosten... repareer je hem niet, heb je ook niets... Moeilijk, moeilijk, maar ook erg lastig. Besloten in om Phio maar te laten maken. Kan ik er vervolgens weer een 20.000 kilometer mee sturen, is het uiteindelijk per saldo geen dure reparatie meer ...

Op het moment van schrijven is dit de status:

Phio

Een prachtige gestraalde kop. Kost wat, maar dan heb je ook wat!

Over tegenslagen? Ook mn website heeft het gehele weekend eruit gelegen. Oorzaak onbekend. Vandaar dit schrijven, vandaag.

Alleen tegenslagen? Nee hoor! Ook wel een paar hele leuke dingen meegemaakt. Uiteraard: De Apple werkt werkelijk subliem! Echt een superrr machine! Daarnaast heeft de 12-020, een jong van de comb. Bergacker-Hak te Tiel zijn eerste puntjes op zijn eerste wedvlucht gevlogen. Weliswaar een staartprijsje, maar wel een op een ;)! Ook hard gewerkt aan duivenfoto's. O.a. van Europigeons.nl, een verkoopsite van postduiven. Prachtige duiven, nieuwe foto's, een nieuw design. Ben er best trots op!

europigeons

Zoals het er nu voor staat, staat morgen op de oprit weer m'n prachtige Phio, gelukkig!

Voor nu: Een goe goan!

Robert 

zondag, 29 juli 2012 06:18

Weer eens een schrijven vanuit het Gelderse Hengelo.

Een bewogen week, weer veel meegemaakt. Met Esther, van DuivenDirect, afgesproken dat ik het werk van haar eens een dagje over zou nemen. Een beetje crossen over 's lands heeren wegen, een beetje: In de huid van ... De jongste spruit van Esther en Wilco werd namelijk 10 jaar afgelopen maandag, dan is het natuurlijk prettig om dat samen te kunnen vieren.

Kwart voor 5 's morgens ging het wekkertje, half zes startte ik #Phio (mijn Fiat Fiorinno) om naar het Gelderse Doornspijk af te rijden. Het ochtendzonnetje kwam op, het verkeer veranderde net van nacht naar dag, een prachtige dag in het verschiet!

morgenstond

Aangekomen in Doornspijk, had Wilco reeds de duiven verzorgd, de auto gevuld. Achter in de bak: een hele reeks doosjes. Doosjes met duiven, doosjes leeg. In 'the Office': Een bak met mappen, een kaart van Nederland met de adressen en aankomsttijden. Daarachter de volledige route uitgeprint 'de TomTom zou immers maar uitvallen, in geval van nood ligt er een kaart van Nederland in het dashboardkastje'... Inderdaad: Esther laat niets aan het toeval over. Haar auto, een nieuwer type Fiorinno (liefkozend Fifi genaamd), is werkelijk een rijdend kantoor. Alles op slimme efficiente plekken gemonteerd. De Pda, TomTom, Parrot: alles communiceert met elkaar en met haar. Voor mij de vraag: Zou het ook met mij willen communiceren... 

7.00 uur, koffie op, laatste instructies aangenomen, start ik Fifi, en ga de weg op. Nog even een snelle duim omhoog naar Esther. Eerste adres, tweede adres, etc. etc... Duifje oppikken hier, duifje afleveren daar. Geld uitgeven, incasseren, administratie, het loopt lekker! het weer was prima, mensen vriendelijk, heerlijk!

Wat zie je toch veel op zo'n rit. Mooiste plekken van Nederland. Bruggetjes in Groningen waarvan je denkt: Zou dat goed gaan? Smalle weggetjes in Zuid Holland met links en rechts water waar slechts een auto breed overheen kan (100 meter achterwaarts bij tegenliggers..). Seppe Airport, Schiphol, Teuge, Neerlands trots: De afsluitdijk (gelukkig niet afgesloten):

afsluitdijk

Stukje Noord Groningen (of is het nu Friesland), ben toch meermaals door 'Followers' gecorrigeerd via Twitter, waarvoor mijn dank ;) ...

noordgroningen

Al toerende over de weg, viel me toch het een en ander op aan m'n gedrag. Langzamerhand werd ik deel van het geheel. Het kleine autootje Fifi: Ik begon me eraan te hechten. De TomTom: ik begon er tegen te praten ' Ga recht over de rotonde, tweede afslag' ... 'Nee man: Heb je gezien hoe deze rotonde eruit ziet?'. Ergens onder in Nederland besefte ik me dat ik eigenlijk geeneens meer wist waar ik was. Ik volgde de TomTom, vertrouwde hem volledig, en was ieder gevoel van locatie kwijt..

's Avonds, zo rond een uurtje of zeven, 750 kilometer verder draaide ik de oprit in Doornspijk weer op. Moe maar voldaan. Wat vliegt de tijd. We waren immers dik 12 uur verder, maar leken er slechts acht. Maarr... wat heb ik een leuke mensen ontmoet. Velen kende ik al wel, mede vanwege de fotografie. Vaak verbaaste gezichten van: 'He Robert, jij?', of gekscherende opmerkingen als: 'Ik zie toch liever Esther'...

Tijdens mijn rondritten kwam ik ook nog even op de vogelopvang te Soest. Deze opvang had een duif opgevangen. Netjes verzorgd, pootje gespalkt, borstje gehecht, een papiertje bijgevoegd van de medicamenten... Ik maakte me reeds zorgen en vroeg me af: 'Wat heeft dit gekost? Weet de liefhebber dit?'.. De charmante dame zag me reeds denken, en beantwoordde vrijwel automatisch mijn gedachten: 'Bij de uitgang staat een melkbus, voor giften..'. Ongelooflijk, deze vogelopvang draait volledig op donaties en giften. Zoveel werk wordt er verzet. Ara's, Grijze Roodstaart papagaaien, kleine piepertjes die met een lepeltje verzorgd werden, Parkietjes, Kanaries ... Ik was er echt diep van onder de indruk!

Tot zover mijn belevenissen van de week, in een notendop. Een dag ' in de huid van ...' werden er drie. Een kleine drieduizend kilometer over 's Heeren wegen. Ik heb met volle teugen genoten, en respect voor het werk van Esther en Wilco.

Ik zou zeggen: Goe Goan!

Robert

zondag, 29 juli 2012 06:18

Weer eens een schrijven vanuit het Gelderse Hengelo.

Een bewogen week, weer veel meegemaakt. Met Esther, van DuivenDirect, afgesproken dat ik het werk van haar eens een dagje over zou nemen. Een beetje crossen over 's lands heeren wegen, een beetje: In de huid van ... De jongste spruit van Esther en Wilco werd namelijk 10 jaar afgelopen maandag, dan is het natuurlijk prettig om dat samen te kunnen vieren.

Kwart voor 5 's morgens ging het wekkertje, half zes startte ik #Phio (mijn Fiat Fiorinno) om naar het Gelderse Doornspijk af te rijden. Het ochtendzonnetje kwam op, het verkeer veranderde net van nacht naar dag, een prachtige dag in het verschiet!

morgenstond

Aangekomen in Doornspijk, had Wilco reeds de duiven verzorgd, de auto gevuld. Achter in de bak: een hele reeks doosjes. Doosjes met duiven, doosjes leeg. In 'the Office': Een bak met mappen, een kaart van Nederland met de adressen en aankomsttijden. Daarachter de volledige route uitgeprint 'de TomTom zou immers maar uitvallen, in geval van nood ligt er een kaart van Nederland in het dashboardkastje'... Inderdaad: Esther laat niets aan het toeval over. Haar auto, een nieuwer type Fiorinno (liefkozend Fifi genaamd), is werkelijk een rijdend kantoor. Alles op slimme efficiente plekken gemonteerd. De Pda, TomTom, Parrot: alles communiceert met elkaar en met haar. Voor mij de vraag: Zou het ook met mij willen communiceren... 

7.00 uur, koffie op, laatste instructies aangenomen, start ik Fifi, en ga de weg op. Nog even een snelle duim omhoog naar Esther. Eerste adres, tweede adres, etc. etc... Duifje oppikken hier, duifje afleveren daar. Geld uitgeven, incasseren, administratie, het loopt lekker! het weer was prima, mensen vriendelijk, heerlijk!

Wat zie je toch veel op zo'n rit. Mooiste plekken van Nederland. Bruggetjes in Groningen waarvan je denkt: Zou dat goed gaan? Smalle weggetjes in Zuid Holland met links en rechts water waar slechts een auto breed overheen kan (100 meter achterwaarts bij tegenliggers..). Seppe Airport, Schiphol, Teuge, Neerlands trots: De afsluitdijk (gelukkig niet afgesloten):

afsluitdijk

Stukje Noord Groningen (of is het nu Friesland), ben toch meermaals door 'Followers' gecorrigeerd via Twitter, waarvoor mijn dank ;) ...

noordgroningen

Al toerende over de weg, viel me toch het een en ander op aan m'n gedrag. Langzamerhand werd ik deel van het geheel. Het kleine autootje Fifi: Ik begon me eraan te hechten. De TomTom: ik begon er tegen te praten ' Ga recht over de rotonde, tweede afslag' ... 'Nee man: Heb je gezien hoe deze rotonde eruit ziet?'. Ergens onder in Nederland besefte ik me dat ik eigenlijk geeneens meer wist waar ik was. Ik volgde de TomTom, vertrouwde hem volledig, en was ieder gevoel van locatie kwijt..

's Avonds, zo rond een uurtje of zeven, 750 kilometer verder draaide ik de oprit in Doornspijk weer op. Moe maar voldaan. Wat vliegt de tijd. We waren immers dik 12 uur verder, maar leken er slechts acht. Maarr... wat heb ik een leuke mensen ontmoet. Velen kende ik al wel, mede vanwege de fotografie. Vaak verbaaste gezichten van: 'He Robert, jij?', of gekscherende opmerkingen als: 'Ik zie toch liever Esther'...

Tijdens mijn rondritten kwam ik ook nog even op de vogelopvang te Soest. Deze opvang had een duif opgevangen. Netjes verzorgd, pootje gespalkt, borstje gehecht, een papiertje bijgevoegd van de medicamenten... Ik maakte me reeds zorgen en vroeg me af: 'Wat heeft dit gekost? Weet de liefhebber dit?'.. De charmante dame zag me reeds denken, en beantwoordde vrijwel automatisch mijn gedachten: 'Bij de uitgang staat een melkbus, voor giften..'. Ongelooflijk, deze vogelopvang draait volledig op donaties en giften. Zoveel werk wordt er verzet. Ara's, Grijze Roodstaart papagaaien, kleine piepertjes die met een lepeltje verzorgd werden, Parkietjes, Kanaries ... Ik was er echt diep van onder de indruk!

Tot zover mijn belevenissen van de week, in een notendop. Een dag ' in de huid van ...' werden er drie. Een kleine drieduizend kilometer over 's Heeren wegen. Ik heb met volle teugen genoten, en respect voor het werk van Esther en Wilco.

Ik zou zeggen: Goe Goan!

Robert

zaterdag, 21 juli 2012 08:27

Zo weer eens een schrijven vanuit Hengelo Gld.

running to catch a train

De titel: Running to catch a train... Dat is wat er nu gebeurt op erve Borneman. Een tijd van grote veranderingen. Een tijd van switchen, en tijdig op de voortrazende trein springen. Want voor je het weet is de trein gepasseerd, en sta je te wachten tot zich weer een gelegenheid voordoet. Tijd van switchen? Tijdig op de voortrazende trein springen? Ik zie u reeds denken: Waar heeft Robert het nu toch weer over...

Ik sta aan de vooravond van een groot avontuur. Een avontuur met pieken, uitdagingen, maar ook dalen zulen zich voordoen. Vanaf 1 augustus ben ik officieel ZZP-er, kleine zelfstandige, ondernemer, of hoe u het ook noemen wilt. Fotografie en webdesign: dat is het waar het om draaien gaat op erve Borneman. Voor een groot deel zal dit alles zijn ten bate van de duivensport, maar de familie-, model- en produktfotografie zal ik zeker ook blijven doen. Naast de fotografie ga ik ook nog wat koerieren. Dit alles: HighSpeed, HighQuality, Just in Time, afspraak is afspraak.

Het ene moment sta ik op Schiphol, een duif af te leveren voor de grote vlucht de nieuwe eigenaar te Taiwan, het volgende moment foto's te schieten bij een klant op locatie. Van mijn hobby mijn werk maken: Ik heb er zin in! 

Vorige week las ik een prachtige Blog van m'n vriendin Esther: Aan diegenen. Al hoewel de Blog niet aan me opgedragen was, deed het me veel. Vooral de tekst, ik citeer Esther: Ooit vroeg iemand mij eens op facebook wat dromen waren…Ik antwoordde hem toen dat het iets was om naar toe te werken…wat je ooit hoopt te bereiken…en voor de één komt het ooit eens uit..voor de ander zal het altijd een droom blijven! En wanneer de droom uit komt…dat weet niemand! Misschien nooit!  Diegene wiens droom nooit uitkomt blijft er altijd naar toe werken…en wiens droom is uitgekomen creëert wederom een nieuwe! Dromen blijven ons hele leven! Grenzen worden verlegd!

Inderdaad. Werken aan een droom, hopen dat de droom uitkomt, en als de droom uitgekomen is, een nieuwe creëren. Grenzen verleggen. Ik hoop dan ook dat mijn droom uit zal gaan komen. Dat het me lukken gaat om van m'n hobby m'n werk te maken. En mocht het me toch niet gaan lukken: ik heb het in ieder geval geprobeert! Werken aan de droom.

Een foto wil ik u niet onthouden. Is geschoten onder ideale omstandigheden bij Combinatie Visscher te Glanerbrug. Een prachtduif, alles klopt eraan, en luisterend naar de prachtige naam welke de duif zeker eer aan doet: "La Jolie":

lajolie

Ik zou zeggen:

GoeGoan!

Robert

zondag, 24 juni 2012 08:44

Goedemorgen,

Weer een schrijfsel op deze vroege zondagmorgen.

Vanuit mijn kamerraam kijk ik naar buiten. Regendruppels open over de voorruit van mijn Phio naar beneden. Het is nog niet zolang zomer, maar wat heb ik behoefte aan wat hogere temperaturen. Heerlijk. Terwijl ik naar mijn Phio kijk, realiseer ik me dat ik hem nu 4 maanden heb. 4 maanden, 20.000 kilometer met veel plezier rond geknort. Van oost naar west, van noord naar zuid. Zoals de afgelopen Donderdag naar Maastricht. Had natuurlijk weer in een dwaze bui getwitterd dat ik de eerste Nationaal van de vlucht der vluchten Saint Vincent op de foto zou willen zetten. En: Belofte maakt schuld. Met Udo Peters van http://www.fondtoppers.nl afgesproken om af te reizen naar Heugem te Zuid-Limburg. Meetingpoint: Heteren, vanwaar Udo en ik de reis zou vervolgen in mijn heerlijke Phio. Al  babbelend over de duiven, de duivensport, de duivenfoto's en de reportages, natuurlijk een afslag gemist, waardoor ook Duitsland nog even aangedaan werd.

Eerst naar Itteren, naar Winkens & Rothenburg. Deze mannen weten het te presteren om duiven op de grote fond te laten finishen alsware het een midfondvlucht betreft. Ketting draaien op grote afstanden. Prachtig om te babbelen, prachtig om te melken. Prachtig: Dat snelle Zuid-Limburgs accent. 22 mee op Saint Vincent, 12 prijzen. Een 18e, 23e, 184e, 588e, 762e, etc. etc... en dat in nog geen anderhalf uur. Petje af!

roth

Vervolgens door naar Heugem, waar de liefhebber Theo Soudant woonachtig is. Theo is een hele fijne rustige liefhebber. Heeft aleens een steenvroege gedraaid op Dax, maar nu een eerste Nationaal van de koninginnenvlucht Saint Vincent. Terwijl Udo zijn werk doet voor het online magazine Fondtoppers.nl, ik de studio opbouwen om de rode 66: snelste van 22.169 duiven op de gevoelige plaat te mogen zetten. Wat een prachtduif, wat een klasbak. Op dinsdag Saint Vincent vervlogen, op donderdag een duif in de hand om zo weer te kunnen korven.

Hier het uiteindelijke resultaat:

eerste nationaal st vincent web

 

Vervolgens rond half acht de terugweg aanvaard. Vanaf Limburg: Hoosbuien. Onweer, hagel, windstoten. Alsof de bui boven ons hoofd bleef hangen. Alsof we het slechte weer op sleeptouw namen... Zo mooi als de dag begon, 's morgens om half 6:

opkomst zon

zo slecht was het om half 10 's avonds...

waterberg

Tja, Nederland... Het ene moment het mooiste weer van de wereld, het volgende moment zou je de hond nog niet naar buiten sturen!

Zo.

Genoeg getypt, werk roept!

Ik zeg: GoeGoan!

Robert 

zondag, 17 juni 2012 08:26

Weer eens een schrijven vanuit het Gelderse Hengelo.

What's on my mind? Een bewogen week achter de rug. Een week van aanpakken en aanpakken. Begin van de week bezoek gehad van Wim van Es. Een fijne liefhebber uit het zuidhollandse Oud Beijerland. Wilde graag nog wat kwekers op de foto zetten. Heb er reeds een reeks voor gefotografeerd op locatie, maar nu was Wim even in de Studio te Hengelo Gld. Paar toppers gefotografeerd, en natuurlijk even gebabbeld over het een en ander. 

wimrobert

Was Top!

Gisteren even naar een 'oude' locatie van me geweest. Hier in de buurt van Hengelo hebben we een sportlocatie. Deze locatie was eerder in gebruik door voetbalclub de Graafschap. Ook onze locale club Pax maakt er gebruik van. Nu is het een feit: Ben voor enige jaren leider geweest van een jeugdelftal van Pax.  Vanaf de E-tjes, tot aan de B-tjes (of moet ik het B-elftal noemen?). Het begin was erg moeizaam. Heb ooit op een blauwe maandag gevoetbald. Een succes was het niet: twee trainingen meegemaakt, en de pijp aan Maarten gegeven. Was niet echt mijn ding. Maarja, je wordt ouder: Je hebt kinderen die dit wel willen doen, en een club die behoefte had aan een leider, dus ja: Robert werd leider. Eerste probleem: Trainen. Wat voor oefeningen moet je geven? Gelukkig lag er een naslagwerk met oefeningen van Wiel Coerver, dus avonden aan avonden aan het bestuderen... De opstelling: hoe stel je een team op? Vragen, vragen, vragen... Gelukkig had ik toen des tijds een collega die me daar antwoord op kon geven. Stel je jongens op vanaf de denkbeeldige lijn tussen doel tegenstander en eigen doel. Dat natuurlijk te letterlijk uitgevoerd, dus de jonge knaapjes achterelkaar geplaatst vanaf middellijn tot aan doel ... Toch maar snel om geschakeld naar een ander systeem: de jongens rende immers de benen uit het lijf! Gelukkig voor de jongens en natuurlijk ook mezelf kwam een goede jeugdtrainer me assisteren. Je moet immers de dingen doen die je kunt en ligt. Het leiden van een team: Okee, maar de voetbaltechnische zaken liever overlaten aan iemand met verstand van zaken. Het bleek uiteindelijk een goede zet te zijn geweest: Enkele jaren later reden we op 'de platte kar' door Hengelo. Kampioen! Ik zal het nooit vergeten.

Terug naar de sportlocatie in de Veldhoek. Hier trainden we de jongens in de wintermaanden. Zaalvoetbal. Zaalvoetbal = snelheid = behendigheid. Prachtig om te zien! Kleine velden, waarbij de muren gebruikt mochten worden om een tegenstander te passeren. Ik heb hier van genoten (zelfs als niet-voetballer!). Afgelopen zaterdag weer even 'oude' gedachten opgesnoven. Dit doordat mijn goede vriendin Esther van http://www.duivendirect.nl me hiervoor uitgenodigd had. Haar dochter Ashley had hier een voetbaltoernooi. Even met Es en Wilco een tijdje gebabbeld. Over voetbal, de duiven, systemen, business, etc. etc. etc... Ook dochter Ashley in actie gezien. Van deze meid zullen we in de toekomst zeker nog wel het een en ander horen, een talent! Of ze dit nu heeft van haar moeder, of vader Wilco? Ik weet het niet. Feit is wel dat ik weet dat Esther een fanatieke Oranje supporter is. Zag het een en ander aan fotomateriaal voorbij komen... Ik zal ze hier maar niet plaatsen...

Zie de fanatieke blik ...

ashley

Vanmorgen in alle vroegte voor een klant Marja http://opleerservice.duivenvereniging.nl  de duiven afgericht. Deze duiven zullen gekorfd worden op Periqueux, en de liefhebber wilde ze nog even een lapvluchtje geven. Wat is er makkelijker dan dan even deze service inschakelen! Liefhebber kon lekker bij het hok de duiven opwachten, naar binnen roepen en verzorgen. Hier wat beelden vanuit Rees - Duitsland. lostijd: 6:30, een goed vertrek, en de duiven waren spoedig op de hokken. Een geslaagde training!

{youtube}bpBg28Hv-IQ{/youtube}

Ik zou zeggen:

GoeGoan!

Robert

zondag, 10 juni 2012 09:10

Zo, weer eens een schrijven vanuit het Gelderse Hengelo. Even mijn gedachten weer het web toevertrouwen! 

De mensen die me een beetje volgen wisten het al. Aurillac 2012, Nationaal Aurillac moet ik eigenlijk stellen. 

Ik stond vorige week zaterdag voor mijn doen laat op. 7.00 uur was reeds gepasseerd. Was benieuwd naar het verloop van de vele grote vluchten vorige week. Mobieltje aan, even de vroegste meldingen bekijken. Het was immers stralend mooi weer in de Achterhoek! He? Geen meldingen? Satelietbeelden gaven antwoord: een fikse strook laaghangende bewolking over België. Ik zat een beetje verveeld rond te kijken en dacht: Leuk grapje: de eerste duif van Aurillac zou ik wel eens op de foto willen zetten. Rond half negen: melding van een vroege in Utrecht. het betrof de sympathieke liefhebber Jan van Straten te zijn. Daar sector 3 toch wel de nodige kilometers betreft, en er toch best grote liefhebbers in de noordzijde woonachtig zijn, de meldingen volgen. Rond kwart voor 10 wist ik het: Jan van Straten te Utrecht vliegt een eerste Nationaal Aurillac 2012. En... Belofte maakt schuld: deze duif zal het gaan worden. Deze duif wil ik fotograferen!  

FondTopper Udo Peters (reeds vanaf 4.00 uur op touw om de vroegste meldingen te verzamelen) wilde een reportage maken voor zijn online magazine Fondtoppers.nl, dus een afspraak met Jan en Udo was zo gemaakt. Maandag afreizen naar Utrecht, de topper fotograferen!

Hier een foto van Udo Peters en de blije Jan van Straten:

JanUdo

Hier de foto van de winnaar Nationaal Aurillac 2012:

jan van straten

Overigens: Wilt u de reportage van Udo nalezen? Dat kan via het online magazine voor de duivensport Fondtoppers.nl

Woensdagmiddag: Afreizen naar Hilversum. Ik had me er reeds op verheugd. Hilversum ken ik van m'n studententijd. Even weer wat herinneringen opsnuiven. Mijn oude liftersplek gezien, het vroegere mediapark... Heerlijk. Tevens op bezoek geweest bij de liefhebber Marcel Theebe. 

Marcel had een bon geschonken aan het postduivenforum DuivenCompetitie.nl, en Marja was deze bon gegund dus... verzilveren maar!

Hier een foto van Marcel en Marja:

MarcelMarja

Prachtige hokken, fijne liefhebber op een prachtige stek. Zult u vast nog veel over horen! 

Tis alleen niet altijd vrolijkheid op erve Borneman. Ook afscheid nemen hoort erbij. Van de week afscheid genomen van m'n Fordje, een Mondeo uit het jaar 1999. Heeft me op vele plekken gebracht op deze aardkloot. Vele plezierige kilometers mee gemaakt. De winter van 2012 heeft hem echter parten gespeeld. Kleppen versleten, motor op. De laatste weken van gebruik noemde ik hem ook wel eens: de PlofKip. Dit wegens de vele knallen in en luchtinlaat. 

Ik had hem reeds een tijdje verloren gestald achter de schuur. Mijn zoon Thom heeft hem toch nog een maal willen starten. Dit bleek fataal te zijn. Een explosie tot het gevolg, het motorblok in duizenden stukjes. 

Over en uit, einde oefening, bye bye ...

plofkip

Aanstaand weekend: de koninginnenvlucht Nationaal Saint Vincent. 

Columnschrijven Johan Hamstra heeft er reeds een leuke column aan gewijd. Meelezen? De week van ... Johan Hamstra!

 Misschien dat ik met deze vlucht nog wel iets mee ga doen. Wat? Geen idee voor nu, heb nog een paar dagen!

Voor nu:

GoeGoan!

Robert.

 

zondag, 03 juni 2012 10:18

Weer eens een schrijven van deze kant.

De afgelopen vrijdag een dagje met Marja op pad geweest. Even wat duifjes en andere duivenartikelen van A naar B gebracht, en dat in het prachtige Twente. Twente is leuk, mensen zijn lief, eerlijk en spontaan. En het rondbrengen is vooral leuk en gezellig werk. Een bakje koffie hier, een lekkere tompoes daar… Wordt een dagje sportschool om al die kilo’s er weer af te krijgen!

Zo ook even ‘aan’ geweest bij Johanna de Groot. Een lieve meid, en ja: Marja was erbij, dus we mochten zoenen. Ik kwam weliswaar onverwachts op bezoek, maar zoals een echte Tukker: Een ieder is altijd van harte welkom ;) . Helaas dat de tijd wat kort was, maar dat gaat in de toekomst vast nog wel goed komen!

Tja, de vluchten… Dat gaat nog niet geheel naar wens. Niet geheel? Nou eigenlijk geheel niet! De duiven glanzen, witte noppen, zachte pluim, stralen gezondheid uit… Maar toch: Ze komen niet. Gisteren voor de derde keer naast de prijzen. Ik kan me niet heugen wanneer dat voor het laatst gebeurt is! Het maakt je echter wel wakker. Ik hoor wel eens liefhebbers stellen: ‘Tja, maar die heeft er ook 80 mee!’… Nou, ik kan gerust stellen: al zou ik er 100 meedoen: Teletext zit er hier niet in. Een prijs winnen gaat niet vanzelf. Duiven hebben aandacht nodig, motivatie. Je moet ze prikkelen om snel naar huis te gaan! Een derde keer op rij buiten de prijzen… Respect voor de liefhebbers die week in week uit prijs spelen. Vroege duiven pakken, Teletekst noteringen vliegen. Ik kan beamen: het gaat echt niet vanzelf!

Vandaar een laatste woord voor degene die weer prachtige resultaten neergezet heeft:

Chapeau!

Goedgoan!

Robert

zondag, 27 mei 2012 12:50

Zo, weer eens een schrijven vanuit het Gelderse Hengelo op deze zonovergoten en heerlijke eerste pinksterdag.

Van de week weer de broodnodige kilometers gemaakt. Van hier naar daar, en vise versa. Gelukkig: Phio brengt me waar ik zijn moet, zonder gemopper, zonder gekraak. altijd fris en vrolijk! Ook mijn maatje Storm gaat vaak dan vaak mee op pad. Meestal zittend op mijn linker been, pootjes op de armleuning. Raamje ietsjes los: genieten!

storm

Vandaag echter niet, vandaag stond een hokbezoek aan Combinatie Bergacker & Hak in de planning. Storm is niet zo'n fanatieke duivenmelker, dus maar lekker thuis gelaten. Hij is het er echter nooit mee eens, maarja: daar kan ik ook niets aan doen.

 

Rond kwart over 10 aangekomen in het land van Flipje: het Betuwse Tiel. Aldaar gesproken met de combinatie Bergacker & Hak, die met hun tweejarige nestduivin Karlijn de eerste nationaal Sector 3 op de loodzware klassieker St-Vincent 2010 opeiste (Verslag NU Combinatie Bergacker & Hak). En: we vielen met de neus in de boter, daar juist op dat moment de duiven afgericht werden vanuit het Limburgse Venlo. Prachtig om te zien hoe de diverse kleurschakeringen het hok in Tiel wisten te bereiken!

michael2

Na een paar heerlijke bakken koffie, en natuurlijk prachtige duiven gezien te hebben, kwamen Cor en Michaël met een paar prachtige jonge duiven aanlopen. Voor Marja: rooie jonge duiven! Hier nog een paar foto's!

michael1

Cor Hak

michael3

Michaël Bergacker en Marja Borneman

 

Weer met een fijn gevoel, veel informatie, en prachtige duifjes huiswaarts gereden! Cor, Michaël: Bedankt voor alles!

 

Niet alles in deze week was genieten, helaas. Bij het inkorven van de duiven Pithiviers, kreeg ik het bericht dat een steunend lid van de vereniging de afgelopen maandag op dinsdagnacht plots was komen te overlijden. Jan te Stroet, harde werker van de vereniging, altijd in voor een geintje met zijn olijke glimlach en pretoogjes: Ik zal hem werkelijk missen.

 

Voor nu:

GoeGoan!

Robert

zondag, 13 mei 2012 09:29

Zondagmorgen, Moederdag.

Een speciale dag voor alle moeders. Vreemd eigenlijk: eigenlijk zou het toch iedere dag Moederdag moeten zijn. Net als Vaderdag overigens 

Een bewogen week achter de rug, kan ik u vertellen. Druk met de fotografie, de websites. Ook Marja's opleerservice (opleerservice.duivenvereniging.nl) begint zoetjes aan te draaien. Leuke aanvragen, van Den Bosch tot Peronne aan toe. Vele kilometers maken, om de jonge duiven goed voor te bereiden voor de vluchten welke aanstaande zijn. Een goed begin is immers het halve werk.

Afgelopen donderdag een leuke discussie gehad met een van de leden van PV Steeds Sneller. Zoals u waarschijnlijk weten zult, ben ik van deze club de voorzitter. Het discussiepunt: de plek van de duiven in de vrachtwagen. Feit is inderdaad dat de duiven veelal op dezelfde plaats in de vrachtauto komen. Logisch ook, daar de route van de wagen vast staat, en het aantal te laden postduiven veelal gelijk is. 

Toevalligerwijs kwam de vrachtwagen nu eens van de andere kant aanrijden. De duiven dus op een andere plek in de wagen geplaatst zijn. Ik zal de uitslag van deze vlucht maar eens goed gaan analyseren, immers: Meten is weten.

De andere plaats in de vrachtwagen heeft mij in ieder geval geen voordeel gegeven. Een vlucht om snel te vergeten. 's Avonds: 5 van de 13 doffers terug, en geen duif in de uitslag.
Het versterkt mijn gevoel dat de plek in de vrachtwagen van ondergeschikt belang is, dat het draait om goede duiven, een goed hok, en een goed duivenmanagement. De liefhebber die dit goed in de vingers heeft, tijdig aan de knoppen weet te draaien is kampioen. Klinkt heel simpel, maar het verdiend respect. Doe het maar eens na.

Vandaar: voor alle kampioenen die week in, week uit bovenin de uitslagen staan: Een dik applause!

Hier worden de voorbereidingen getroffen voor een heerlijk moederdag ontbijt, voor alle moeders: geniet van deze dag!

Vanuit het Gelderse Hengelo:


GoeGoan!

Robert

zondag, 06 mei 2012 09:26

Zo, weer eens een schrijven vanuit het Gelderse Hengelo.

Een bewogen week achter de rug, een week van doktersbezoek en dergelijke.
Wordt een mens niet vrolijk van, maar wat gedaan moet worden, moet immers gedaan worden.
Even iets te veel hooi op de vork, kan wel eens gebeuren. Een duidelijk signaal waarnaar ik zal gaan luisteren ...

Vrijdagavond in de club een 13 stuks duivinnen gekorfd voor de wedvlucht Charleville.
Charleville, een dorpje in Frankrijk, op een afstand van 275 kilometer vanaf de hokken Borneman.
Door het slechte weer is er besloten de duiven niet op zaterdag te lossen, maar uit te stellen naar de zondag.
Op het moment van schrijven, nog geen duif in de lucht, afdeling 9 komt naderbij. 
Duffel zal de volgende losplaats worden, als het weer daarvoor uiteraard goed is.
En zo is het vervoer-, lossingscommissie en convoyeurs van afdeling 9 druk met mijn duiven.

Druk, dat zijn we allemaal op zijn tijd. 
Hetzij met het vervoeren van de duiven, hetzij met het inschatten van het weer, het lossen, met duivenfoto's, websites, internetfora, en weet ik veel waarmee allemaal nog meer: Ik heb er respect voor. Respect voor alle mensen die belangeloos veel vrije tijd besteden ten bate van de duivensport. En tuurlijk, ook deze mensen maken wel eens fouten: daar zijn het immers mensen voor, gelukkig. 

De komende uren met een scheef oog Teletext in de gaten houden, daarnaast wat projecten afmaken. 
Druk, druk, druk, echterrr... vanaf heden gaat 's avonds de stekker eruit.

Ik wens u vanuit het Gelderse Hengelo al het goeds toe, 
GoeGoan!

Robert.

zondag, 29 april 2012 10:25

Eens even weer een schrijven vanuit het Gelderse Hengelo.

Gisteren een daggie op stap geweest. Van Oost naar West, en natuurlijk ook weer vise versa.

Doel: Oud-Beijerland, de liefhebber Wim van Es, om daar een paar prachtige duiven op de foto te mogen zetten. Al kruisende door Nederland viel het me op dat het slechte weer, beperkte zichten, niet alleen  in het Oosten het geval was, maar eigenlijk door het gehele land. Doetinchem - Arnhem - Tiel - Hardinxveld/Giessendam - Rotterdam: Overal een gelijkwaardig beeld. Het zou mij verbazen als de duiven uberhaubt gelost zouden worden (had er immers 17 in concours voor de vlucht Nijvel).

Bij Wim aangekomen, zag ik een volledige inrichting van een authentieke drogisterij.
Potjes, glazen potten met inhoud, een oud bureau, ouderwetse parfum-reclames.. Allemaal prachtig!
Mijn moeder heeft ooit in een drogisterij gewerkt, dus snoof ik de herinneringen op.
Van een van de reclames heb ik een plaatje geschoten, en gereproduceerd zoals ik het plaatje voor ogen heb:
Boldoot

Prachtig!

Natuurlijk ook de duiven bekeken, aangevoeld, en op de gevoelige plaat gezet.
Daarnaast nog even gesproken over het forum, en de website die aanstaande is voor Wim.
Hier Wim met een van zijn kwekers:
wimvanes
Daar ik toch even in de buurt was, tevens even met 'buurman' Remon Prins gebabbeld, en ook daar een paar prachtige duiven in de hand gehad. Niet alleen prachtige oude duiven, maar ook jonge duiven waarvan ik dacht: Daar gaat Oud-Beijerland en omgeving zeker last van krijgen!

RemonPrins

Na de werkzaamheden gedaan te hebben, zag ik ineens dat de duiven van afdeling 9 toch echt gelost waren. In het westen was op dat moment nog geen verandering van weer te constateren, maar dat kan natuurlijk in het Oosten wel totaal anders uitpakken. Dus snel de Fiorino (mijn Phio) aangetrapt, en een race tegen de klok gemaakt. Volgens mijn berekening werd het immers een close finish: wie is het eerst op hokken Borneman: De fotograaf of zijn duiven...

Nou: Achteraf had ik net zo goed lopend huiswaard kunnen keren. Slechts een, een volle broer van de 278, wist redelijk op tijd de hokken te bereiken en een prijsje te pakken. Resterend hebben verstek laten gaan. Uiteindelijk 3 van de 17 duiven die gisteravond de hokken weer bevolkten. Op het moment van schrijven druppelen de duiven weer gestaag het hok binnen. Uiteindelijk een fikse africhting gebleken. Ik hoop dat ze er wat van geleerd hebben!

Ik zou zeggen: Geniet van deze zondag,
Pak morgen een heerlijke oranje-bitter!

Goegoan!
Robert

zaterdag, 21 april 2012 20:12

 

Zo,
 
Weer een heerlijk weekend achter de rug, ben alweer druk doende met diverse websites en duivenfoto's.
Tussentijds natuurlijk mijn praathoekje even bij werken, even lekker m'n belevenissen aan het papier toevertrouwen.
 
Gistermiddag hebben we (Esther, Martin en ondergetekende) Maastricht onveilig gemaakt.
Eerst nog een aantal duiven afgeleverd (duivendirect ;) ) om door te stomen naar Maastricht (The Place to Be ;) ).
 
Hier een paar plaatjes ;)
 
maastricht middag
 
En ik moet zeggen: Een heerlijke avond, nacht en ochtend meegemaakt in Maastricht.
Alhoewel de fabriekspanden anders aan doen denken, bruist deze stad!
Gezellig, gemoedelijk, heerlijk!
 
Hier nog een plaatje in het hotel. Links Esther, rechts Martin:
 
maastricht ochtend
 
Ik moet zeggen: Top, top en top, een heerlijke tijd gehad!
 
GoeGoan!
 
Robert

 

zondag, 08 april 2012 11:44

 

Zondagmorgen, eerste paasdag.

Even weer een schrijfsel van mijn kant.

Afgelopen vrijdag weer de aftrap gedaan in mijn eigen club: PV Steeds Sneller te Hengelo.
Fijn dat het seizoen weer begonnen is, en de duiven weer vliegen!
Voor een ieder: een nieuwe start, nieuwe kansen.

Zelf niet meegedaan echter.
Ookzaak is dat de duiven nog niet volledig voorbereid zijn voor de vluchten.
En persoonlijk denk ik: Zijn ze niet voorbereid, hou ze dan lekker thuis. Voorkomt teleurstelling!

De eerste jongen kruipen hier nu uit de eitjes, zie bijvoorbeeld [i]' Benno'[/i], doffer van Benno Kastelein te Hengelo OV.
Verzorgt zijn eerste eigen broed:
Benno
Voor wat betreft de fotografie, websites en dergelijke:
Dit vergt momenteel al mijn aandacht. Alle energie wordt hier momenteel in gestoken.
Hier een plaatje, zoals ieder moment van de dag in huize Borneman ;):
bewerking
En er is ook wel iets nieuws te melden.
Op de voorjaarsbeurs hebben Martin Kwakernaat en ik elkaar leren kennen.
Martin: een zeer goede duivenfotograaf, u zult hem vast wel kennen.

Deze kennismaking heeft er toe geleid dat we serieus zijn gaan samenwerken.
Op het gebied van de duivenfoto's kan ik het een en ander van Martin leren, op het gebied van Webbuilding is het vise versa.
Hier moest natuurlijk op geklonken worden ;)
robert martin
Zo, hier houd ik het even bij, Marja roept me voor het paasontbijt.

Voor een ieder: Geniet van deze dagen,

Vrolijk Pasen!

Robert

vrijdag, 30 december 2011 13:16

Eens even een schrijven vanaf deze kant.
Tis vakantie op erve Borneman.
Even geen 'baas', just 'eigen baas'.

De kerst dagen goed doorgekomen. Veel eten, veel drinken ... , genieten dus...
Toch viel me op dat de riem een tandje strakker kon. Werk kost energie...

Veel foto's maken, helpdesk met de websites die ik 'in de lucht hou', websites ontwerpen.. Allemaal fun, fun, fun..
Tussen de bedrijven door het kweekhok aan het verbouwen. Twee afdelingen, 12 kweekkasten per afdeling met een looppad ervoor. Daarnaast inbraakwerend voor zover als mogelijk natuurlijk. Van het voorjaar zullen nog wat IPCams geïnstalleerd worden, opdat eventuele ongenode gasten vastgelegd worden. Eerder had ik een prachtige Duitse Herder die voor me in de bres sprong, maar sinds hij er niet meer is, is het huis zoetjes aan veranderd in een 'normaal' huis. Deuren kunnen weer op slot, ramen sluiten weer. Ik had daar eerder weinig aandacht voor, daar een ongenode gast door Fresco wel in de hoek gezet werd.

Het kweekhok biedt straks plaats voor 24 koppels vastzitters voor de snelheid alsook de fond.

Met een beetje mazzel is dit de laatste dag van 2011 af, en kan ik de vastzitters gaan koppelen. Heb daar echt zin in!

Mijn dochter Michelle vindt fotograferen ook leuk om te doen.

De volgende foto wil ik niet onthouden: Gemaakt door haar, bewerkt door mij.

[IMG]http://i227.photobucket.com/albums/dd226/robertborneman/53783034.jpg[/IMG]

GoeGoan!

zondag, 27 november 2011 21:52

Hier weer een schrijfsel over het reilen en zeilen op erve Borneman.

[i]Het getik van mijn horloge op het toetsenbord is vervelend, doe dus m'n horloge af. Het belooft een flink verhaal te worden... [/i]  ;)

ik zit nu heerlijk relaxed te typen, muziek van Adele - Someone Like You op de achtergrond. Af en toe verstoort door het geknapper van het haardvuurtje. Verstoord? Nee valt ook wel mee. Ook dat geknapper geeft rust en sfeer. Ben daar even aan toe.

Gisteren en vandaag heerlijk lopen zwerven op de Nationale Manifestatie te Houten.
Vele liefhebbers gezien, gesproken en gefotografeerd.

Zoals de meesten al wel zullen weten, fotografeer ik het liefst de liefhebber zonder dat men er erg in heeft. Beetje paparazzi dus  :ymblushing: . Geeft soms ook wel problemen, daar ik liefhebbers spreek, maar niet gelijk fotografeer. Soms verdwijnen deze liefhebbers in de massa, en kan ik ze niet meer opsporen. Soms zie ik bekende gezichten, maar weet ik geen namen. Soms hoor ik namen, maar kende het gezicht niet. Vandaar dat sommige die ik sprak, niet gefotografeerd heb. Mijn excuses hiervoor ...

Wat ook altijd leuk is op beurzen: het zogenaamde 'netwerken'. Het weerzien van liefhebbers die je regelmatig spreekt, maar ook gesprekken met liefhebbers die je al langere tijd niet gesproken hebt. Weer met elkaar van gedachten wisselen wat er zoal op dat moment zo in gedachten opkomt. Soms verloopt dat wat stug, soms verloopt dat alsof de tijd stil heeft gestaan en is het net zo gezellig als voorheen. Natuurlijk wil ik niet het idee wekken dat meerdere gesprekken onder geschikt waren, maar wil toch graag een drietal uitlichten. Gesprekken, alsof de tijd stil heeft gestaan: ouderwets gezellig.

Harold Zwiers en Benno Kastelein. Ik spreek ze in de praktijk eigenlijk veel te weinig. Kwam ze tegen in Houten, en weer heerlijk kunnen 'melken', alsof de tijd stil heeft gestaan. Heb van Benno en Harold immers prachtige duiven zitten, dus gespreksonderwerpen genoeg!

Onlangs ben ik via Facebook ook weer zo'n liefhebber 'tegengekomen'. Reeds langere tijd niets meer van gelezen. Vond het leuk om via facebook weer wat gedachten te wisselen, maar in Houten, live, weer even gezellig! Dit is Jim van Ingen (Jimmy ;) ). Jim begon ooit een stuk, met de woorden vergelijkbaar als dat ik dit verhaaltje begonnen ben. Toen ik hem hierop wees, schoten we samen in de lach.

[img]http://i227.photobucket.com/albums/dd226/robertborneman/DSC_0103copy.jpg[/img]
Ik weet nu waar ik de verhalen weer lezen kan.

Het geslenter over de beurs kost me veel energie. Continu op zoek naar 'leuke plaatjes'. Vandaar mijn woord van dank aan Esther en Wilco Bultman, waar ik zo af en toe even kon zitten. Even een de accu bijladen. Even een heerlijke Cola van Es, koffie van Wilco, of (nabeurs) een heerlijk pilsje te drinken en een sigaretje mee te roken.

Al met al een zeer geslaagd weekend gehad.

Voor morgen een drukke dag. Foto's sorteren, bewerken en eventueel nog wat nazorg eraan besteden, zodat de liefhebbers, het Spoor, het NPO of wie dan ook over deze foto's kunnen beschikken.

Voor nu gaat de stekker er even uit.

Ik zou zeggen:
GoeGoan!

Robert

zondag, 13 november 2011 21:18

Het was weer een heerlijk weekendje!

Gisteravond de avond van Gert Jan Beute meegemaakt.
Ik ken Gert Jan weliswaar al een tijdje, maar het is toch altijd leuk om hem 'aan het werk' te zien ;)
Gert Jan was wat ingetogen, was ik niet van hem gewend. Had daar ook alle redenen voor. Het was een drukke tijd, en de dag hiervoor (11-11-2011) trouwde zijn zoon. Het hakt er allemaal behoorlijk in wat ik me zeker voor kan stellen.

Ditmaal was Gert jan op bezoek bij PV Roderlo - Ruurlo, die het 60-jarig bestaan van de club vierde.

Was zeker een zeer geslaagde avond!Gisteravond, nog even vlak voor de Beute-avond, nog even met Thom brommers wezen kieken.
Thom had een leuke brommer ontdekt op Marktplaats. Zoals een jong van 16 is: niet te lang wachten, prijs is goed, nu gelijk ophalen!
Dus op naar Haaksbergen, de brommer even bekijken.

Zag er inderdaad goed uit, prijs was ook goed, dus Okee...

vanmorgen bij het opstaan, had de oogje nog op half zeven  (-| , was Thom al heerlijk aan het sleutelen in mijn onlangs verbouwde deel...Al met al een keurige brommer geworden.
Iets te snel, maar ja... We zijn allemaal jong geweest ;)
Heb mezelf een heerlijk glas Montagne Noire ingeschonken (Thanx Jacco), en luister naar Radiohead - Karma Police ...

GoeGoan!
Robert

zaterdag, 12 november 2011 10:46

De winter is in aantocht, de koude is toch echt voelbaar.

De schuur begint zich gelukkig weer vol te pakken met voldoende brandhout voor een ruime maand, dus we kunnen er weer tegenaan!
Kost wat, maar dan heb je ook wat. Heb uitgerekend dat als ik goed brandhout koop van onder de 70 euro, ik kosten bespaar.

En kosten besparen: dat is toch wel het credo in deze tijd van recessie. Recessie? Ik heb er persoonlijk grote twijfels over, maar zolang een ieder dit beweert, en het veelal besproken wordt in de media, komen we er natuurlijk nooit overheen. Ben meer van het positieve: Wat kan ik zelf doen, om te kunnen genieten van alles wat we hebben, en te delen met andere die het harder nodig hebben als onszelf.

Het delen met anderen, dat zit nu eenmaal in mijn bloed. hetzij financieel, kennis, of wat dan ook. Het is en blijft een belangrijke drijfveer voor me.

Toch een puntje mijnenzijds. De bonnenverkopen des landes zijn reeds in volle gang. Soms wordt mijn aandacht getrokken door de kreet:[i] Opbrengst is voor het goede doel[/i]! Bij nadere zoektocht, is van dit goede doel niets meer te vinden, als slechts de clubkas, de persoonlijke kas of wat dan ook.
Tuurlijk: het kaartje 'een goed doel', is wat je er zelf van voorstelt. ikzelf denk dan aan KWF kankerfonds, Unicef, Rode Kruis of iets dergelijks. Misschien is dit ook wel mijn eigen probleem. Ik heb mezelf in ieder geval voorgenomen: Als een bonnenverkoop refereert aan '[i]het goede doel[/i]', en ik hier niets van kan terugvinden, ik deze verkoop gewoon voortaan negeer. Vind dat toch een stukje misbruik van de kreet '[i]een goed doel[/i]'.

Even een tip voor de fotografen onder ons:
Ieder seizoen heeft zijn charmes. Zorg voor een volle accu, en hou de camera stand-by. Met een beetje vorst en 'rijp' aan de bomen is het fotografisch gezien prijsschieten geblazen ;)

Hier een foto uit het archief:


Ik zou zeggen:

GoeGoan!
Robert

zondag, 16 oktober 2011 12:03

Zondagmiddag, 16 oktober 2011.

Het belooft een rustige dag te worden. De activiteiten van de afgelopen week hebben er in gehakt.

Gisteren de forumdag van [url]http://www.duivencompetitie.nl[/url]meegemaakt te Nijkerk.

Vele liefhebbers gesproken, echter helaas ook enkele gemist.

Het was voor mij ook weer de aftrap van het nieuwe seizoen duivenfoto´s maken. Is altijd weer een leuke start hiervan. Vele liefhebbers hebben dan interesse wat je doet, waar je mee bezig bent, hoe het werkt en dergelijke. Prachtig om beide hobby´s van me te verenigen. Het praten over de duiven, het praten over de fotografie. Goede duiven in de hand te hebben.

Daarnaast natuurlijk genoten van deze gehele dag. Eerst een bespreking tussen de beheerders/moderators. Vervolgens het openingswoord met daarna het Lagerhuis: debat tussen 'het publiek' en het forum (Bob Berendsen, Harrie van Boxmeer, Karel Ceusters, Geurt Doppenburg en John Limburg) onder leiding van speaker en topmelker Jannes Mulder. Heel interactief, boeiend en humoristisch. Top! Vervolgens de duivenfoto's, de keuring van duiven, de prijsuitreiking, het lekkere eten... Allemaal tot in de puntjes verzorgd!

Gisteravond nog even met Jacob en Catharina nagebabbeld, en even 'door gezakt' ;). Al met al laat geworden want: Gezelligheid kent immers geen tijd ;).

Voor een indruk van deze dag: [url]http://s227.photobucket.com/albums/dd226/robertborneman/DuivenCompetitie%202011/[/url]

Enkele foto's die er voor mijn gevoel uitschoten:

Bull's Eye - Bob Berendsen:

De vrolijke noot tijdens het Lagerhuis (Karel - Bob - Jannes) :

De ongedwongen sfeer (Jannes en Geurt)

Het debat in woord en beeld (Jannes - André van de Wiel)

Woordenwaterval Jannes:

Een ieder die op welke manier dan ook een bijdrage geleverd heeft aan deze prachtige dag: Bedankt, en op naar volgend jaar!

Pagina 1 van 5